Kommunen.dk
MENU

Randers afviser kritik: Vil redde skrantende familieafdeling

Formanden for Børne- og Skoleudvalget i Randers, Anders Buhl-Christensen (V), kan ikke genkende plejefamiliernes kritik. Hverken den, der kommer fra de enkelte plejefamilier i Randers eller den fra Plejefamiliernes Landsorganisation.

Randers afviser kritik: Vil redde skrantende familieafdeling

Formanden for Børne- og Skoleudvalget i Randers, Anders Buhl-Christensen (V), kan ikke genkende plejefamiliernes kritik. Hverken den, der kommer fra de enkelte plejefamilier i Randers eller den fra Plejefamiliernes Landsorganisation.

Randers Kommune har ikke fjernet børn fra familier, der har afvist at gå ned i løn, og heller ikke udsat plejefamilieområdet for en spareøvelse. Det siger Anders Buhl-Christensen (V), formand for Børne- og Skoleudvalget.

Han forklarer over for Kommunen, at politikerne for at redde, hvad han kalder en mildest talt skrantende familieafdeling, fra at blive årsag til endnu en Tønder- eller Rebild-sag, har lavet en gennemgående omstrukturering af hele afdelingen. Samtidig viste det sig, at familieafdelingen over de sidste år har kørt med et stort økonomisk underskud, forklarer han.

”Egentlig skulle plejefamilierne sættes ned i vederlag som en del af gennemgangen af deres vederlag, men det er så blevet rodet sammen med, at de også skulle overgå til de nye kontrakter. De to ting har egentlig ikke noget med hinanden at gøre.”

- Derfor vedtog vi i juni en økonomisk genopretningsmodel, og dér kunne vi se, at der var en række plejefamilier, som ikke havde fået reguleret deres vederlag i mindst seks år. Her vurderede vi, at af de penge, der manglede i afdelingen, kunne de 5 millioner findes ved manglende regulering af plejefamilierne.

Her besluttede kommunen ligeledes ifølge Anders Buhl-Christensen også at overføre de plejefamilier, som endnu ikke fik gennemsnitsvederlag, til denne model. Derfor varslede kommunen i oktober, at nogle plejefamilier ville gå op i løn, mens andre ville gå ned:

- Det er derfor, der er rod i det i dag. For egentlig skulle plejefamilierne sættes ned i vederlag som en del af gennemgangen af deres vederlag, men det er så blevet rodet sammen med, at de også skulle overgå til de nye kontrakter. De to ting har egentlig ikke noget med hinanden at gøre, siger Anders Buhl-Christensen.

Han understreger, at de 66 plejefamilier, som er blevet sat ned i ydelse, har været inde til samtaler, og at afdelingen har lyttet til familierne.

Vederlag til plejefamilier

  • Plejefamilier lønnes i vederlag. Ét vederlag svarer til 4.152 kroner om måneden i 2017.
  • Antallet af vederlag, man får per barn per måned, fastsættes efter, hvor plejekrævende barnet er.
  • Den typiske plejefamilie får ifølge Plejefamiliernes Landsforening mellem tre og fem vederlag om måneden.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR