Kommunen.dk
MENU

HK splittet om Udbetaling Danmark

Udsigten til, at flere opgaver skal flyttes fra kommunerne til Udbetaling Danmark, har fået HK/Kommunal til at nedsætte arbejdsgrupper af medlemmer, der skal kigge rapporter om flytningen efter i sømmene. HK/Privat kalder initiativet for ukollegialt.

HK splittet om Udbetaling Danmark

Udsigten til, at flere opgaver skal flyttes fra kommunerne til Udbetaling Danmark, har fået HK/Kommunal til at nedsætte arbejdsgrupper af medlemmer, der skal kigge rapporter om flytningen efter i sømmene. HK/Privat kalder initiativet for ukollegialt.

Kan medlemmer af den samme fagforening sættes til at overvåge hinandens arbejde?

Ikke ifølge formanden for HK/Privat, Simon Tøgern, der kalder HK/Kommunals seneste kampagne imod overflytning af flere ydelser fra kommunerne til Udbetaling Danmark for ukollegial.

HK/Kommunal har valgt at oprette en række arbejdsgrupper, der skal tjekke dokumentationen for overflytning af ydelserne igennem, og det sender ifølge Simon Tøgern et forkert signal.

- Vi skal ikke som faglig organisation gøre os til talsmænd for, at kommunal udførelse af bestemte funktioner er bedre end privat - eller omvendt! Vi skal være tillidsrepræsentanter for HK'ere, uanset hvilken type virksomhed de er ansat i, skriver HK/Privats formand i et debatindlæg på HK’s hjemmeside.

Simon Tøgern er samtidig utilfreds med, at nogle af hans medlemmers arbejde står til at blive tjekket efter i sømmene, hvilket HK/Kommunal ifølge ham bør holde sig fra.

- Det ville svare til, at vi i HK/Privat satte medlemmerne i A-kasserne, altså privat ansatte, til at finde fejl i de kommunale jobcentres sagsbehandling. Så længe arbejdsgiverne har ledelsesretten, så er det den vej, kritikken skal rettes, skriver han.

Forstår ikke kritikken
HK/Kommunals formand Bodil Otto mener ikke, at man gør sig til talsmænd for en bestemt forretningsmodel. På HK’s hjemmeside skriver hun, at det netop er i medlemmernes interesse at gennemgå Finansministeriets rapporter om de ti ydelser, som står til at blive flyttet.

-  De kommunale medarbejdere ønsker at råbe op. Og som deres fagforening støtter vi dem selvfølgelig i det. De arbejdsgrupper, som nu er etableret af kommunale medarbejdere, har til formål at gennemgå de rapporter, som i huj og hast er blevet strikket sammen i ministeriet og skal danne grundlag for overflytningen af de ti opgaver, skriver hun.  

Hun siger samtidig, at det er et område, der længe har været i fokus hos hendes sektor.

- I HK/Kommunal har vi haft stor fokus på den udvikling, hvor flere og flere opgaver centraliseres og flyttes fra det lokale demokrati i kommunerne til Udbetaling Danmark. Sagen bekymrer de kommunale medarbejdere, fordi opsplitning af opgaver mellem flere instanser giver problemer, skriver Bodil Otto.

Ikke noget nyt
Hos HK/Privat er Simon Tøgern enig i, at overdragelsen af opgaver fra kommunerne til Udbetaling Danmark ikke har været uden problemer. Han mener dog ikke, at det berettiger arbejdsgruppernes eksistens, og siger samtidig, at det må forventes, at et så omfattende system nødvendigvis begår fejl.

- Når der skal håndteres mange millioner udbetalinger, så sker der fejl. Men mon ikke også der skete fejl dengang, kommunerne håndterede de samme opgaver, spørger han.

Kort efter debatten på HK’s hjemmeside blev begge formænds indlæg slettet fra siden.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR