Kommunen.dk
MENU

Akutberedskaber dumper på hygiejneuddannelse

To af fire undersøgte præhospitale beredskaber har endnu ikke fået det danske kvalitetsmærke, men resultaterne overraskende gode, vurderer ekspert

Akutberedskaber dumper på hygiejneuddannelse

To af fire undersøgte præhospitale beredskaber har endnu ikke fået det danske kvalitetsmærke, men resultaterne overraskende gode, vurderer ekspert

Akkrediteringsnævnets surveygruppe har indtil videre været rundt hos fire af landets fem regioner for at vurdere den præhospitale indsats, og indtil nu er kun Hovedstaden og Nordjylland blevet godkendt efter Den Danske Kvalitetsmodel.
Region Syddanmark og Sjælland lever endnu ikke fuldt op til kvalitetsmodellen blandt andet fordi de begge har mangler i deres uddannelse i håndhygiejne.
Chef for det præhospitale område i Region Sjælland, Benny Jørgensener, er alligevel mere end tilfredse med vurderingen.

- Når man pludselig begynder at dyrke ekstremsport på et område, man ikke er vant til, så er det klart, at man ikke kan være lige stærk på alle discipliner, siger han og forklarer, at regionen er i fuld gang med at få løst de tre problemer, som akkrediteringsnævnet har fremhævet. Han føler sig overbevist om, at næste besøg af survey-gruppen vil føre til et kvalitetsstempel, ligesom det var tilfældet i Region Nordjylland, der heller ikke blev godkendt i første hug.
Region Syddanmark har fået vurderingen ‘akkrediteret med bemærkninger’, og skal derfor først undersøges igen om seks måneder, mens Region Midtjylland ifølge planen skulle have været undersøgt i starten af december, men resultatet er endnu ikke offentliggjort.

Positiv udvikling
Til trods for, at kun to ud af de fem regioner indtil nu har fået godkendt deres præhospitale beredskab anser senior projektleder hos KORA, Anne Brøcker, resultaterne for positive.

- Det ser overordnet set fornuftigt ud. De ting, der er påtalt er overvejende i småtingsafdelingen - der står jo ikke, at håndhygiejnen er dårlig, men at det ikke er dokumenteret, at man underviser i det, siger hun.

Anne Brøcker har fulgt området gennem en årrække og forklarer, at det er første gang samtlige beredskaber bliver akkrediteret. Hun mener, at det er udtryk for, at området i løbet af de senere år har undergået en professionalisering.

- Tidligere har det præhospitale område været betragtet som transport. Men der er kommet en mere systematiseret tilgang, hvor man også tænker i behandling. Samtidig har regionerne fået større ansvar på området, og er kommet mere tydeligt på banen i forhold til en kvalitetsdagsorden for hele det præhospitale område, siger hun.

Regionerne er ikke de eneste, der i øjeblikket bliver målt og vejet på kvaliteten. Også de kommunale sundhedstilbud vil i løbet af de kommende måneder få besøg af akkrediteringsnævnets survey-teams.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR