Vi er ikke Jehovas Vidner
Vi er ikke Jehovas Vidner
”Hej, vi kommer fra Socialdemokratiet, må vi forstyrre dig et lille øjeblik?” Med døren halvt åben, halvt på klem, kigger en familiefar ud på de to unge mænd, der har ringet på hans dør.
”Hvad drejer det sig om?”
”Vi kommer for at fortælle lidt om Frank Jensen, der jo stiller op til overborgmesterposten. Vi vil bare høre, om du vil have en flyer med lidt informationer om ham,” svarer den ene af de to fyre på trappeafsatsen.
”Nå, det der kommunevalg. Joh, det kan jeg da godt tage imod.”
”Hvad med en invitation til et borgermøde den 10. oktober, hvor du kan komme og høre lidt mere?”
”Nej tak du, den slags kommer jeg ikke til. Men tak, og farvel. Fortsat god dag.” Og så er døren snart lukket igen. Tilbage på trappen står Kristian Bøg og Mads Ahlmann- Ohlsen med deres Frank Jensen-flyers og fortsat gode humør.
Turen går videre op ad trappen til næste etage og to nye dørklokker. ”Langt de fleste er vældig flinke og tager godt imod os, også selvom de ikke lige har tænkt sig at stemme på Socialdemokratiet,” fortæller
Kristian Bøg.
Sammen med tre andre frivillige traver han denne søndag op og ned ad trapper i Lergravsparken på Amager for at stå ansigt til ansigt med partiets potentielle vælgere.
Selvom metoden lyder gammeldags, så er inspirationen hentet direkte fra den banebrydende måde, Barack Obama førte sin præsidentvalgkamp på i USA.
Den personlige kontakt
Gennem Facebook opfordres partiets medlemmer og venner til at møde op og gå med ud for at fortælle om Frank Jensens og Socialdemokraternes politik. Partiets analyseenhed har så udpeget et område, hvor der er mange sofavælgere, der med en vis sandsynlighed burde være interesserede i at stemme socialdemokratisk.
Kampagnens mål er, at de frivillige på den måde kommer til at stå ansigt til ansigt med 25.000 københavnere.
”Undersøgelser viser, at det personlige møde har en stor effekt. Når politik ikke bare er noget, du hører om på tv, men fra en person, du står over for, så husker du det bedre,” siger Kristian Bøg.
Ingen debatter
En ung kvinde tager imod lidt materiale, men understreger, at hun stemmer på SF. En anden skynder sig at sige ”Nej tak” og lukker døren, så snart ordet Socialdemokratiet hænger i luften. Men langt de fleste er venlige, tager imod en lille flyer og måske også invitationen til et borgermøde, og siger så pænt: ”Farvel og fortsat god dag.” Ingen yderligere spørgsmål eller et ønske om en rask lille politisk debat.
Heller ikke da der ringes på en dørklokke på stueetagen hos en kvinde med efternavnet Jørgensen. Ude på terrassen havde de to unge socialdemokrater ellers spottet et af forbillederne, partiets europaparlamentariker Dan Jørgensen.
Men der er børnefødselsdag og travlt indenfor, så kvinden, der åbner, tager imod lidt materiale med et overbærende smil og skynder sig hurtigt tilbage til gæsterne.
Ude på gaden igen kommer der dog et opmuntrende råb om ”God kamp” fra terrassen efterfulgt af lidt mumlen om, at ”De burde jo nok gå rundt med et skilt, hvor der står: ’Vi er ikke Jehovas Vidner’.”
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.