Rocker-advokat skal tale rådmands sag
Rocker-advokat skal tale rådmands sag
Michael Juul Eriksen er kendt som en af landets førende forsvarsadvokater med klienter som Jørn 'Jønke' Nielsen og Brian Sandberg i sit bagkatalog. Nu har Frederiksberg Kommune hyret ham til at forsvare rådmand for børneområdet, Pernille Høxbro (K), i en sag om anklager om nepotisme mod den selvejende institution Lindevang. Det får dog ikke bestyrelsen i Lindevang, der har stævnet rådmanden for injurier, til at ryste i bukserne.
- At kommunen vælger at bruge penge på en af landets dyreste forsvarsadvokater i en sag mod en lille selvejende institution, fortæller mig, at kommunen har erkendt, at de har en meget dårlig sag, siger Daniel Lord, bestyrelsesformand i Lindevang.
Står ved sine anklager
Pernille Høxbro, som i en række artikler i Lokalavisen Frederiksberg har anklaget institutionen for nepotisme, modtog i december en stævning fra Landsorganisationen De Frie Børnehaver og Fritidshjem på vegne af bestyrelsen i Lindevang. På trods af stævningen står rådmanden ved sine ord.
- Det, jeg har sagt i denne her sag, står jeg ved, siger hun.
Daniel Lord holder imidlertid på, at der ikke har været tale om nepotisme i institutionen og er målløs over, at en rådmand kan få lov at komme med den slags anklager i pressen.
- Jeg er oprigtigt rystet over, at Pernille Høxbro ikke har sat sig ind i sagen. Nepotisme kræver selvsagt, at vores leder har stået for ansættelserne, og det har hun ikke. Det har bestyrelsen og tidligere ledere af institutionen. Jeg finder det højst kritisabelt, at hun bruger sin position som politiker og formand for børneudvalget til at sværte en helt almindelig borger til uden at have sat sig ind i sagerne, siger Daniel Lord.
Nepotisme eller ej?
Institutionen har haft en ledelseskonstruktion, hvor en søster til lederen var souschef, en anden søster har været ansat som pædagog, ægtefællen til lederen var ansat til rengøring, og to af parrets børn har været vikarer i rengøringen.
Lederen har imidlertid ikke stået for eller medvirket til ansættelse af nogen af familiemedlemmerne, det har bestyrelsen, forklarer Daniel Lord og henviser til ordbogsdefinitionen af nepotisme: det at man tilgodeser slægtninge eller venner for eksempel ved besættelse af stillinger. Forvaltningen konkluderer det samme i sin sagsfremstilling om ansættelsen af leder og souschef, at de formelle ansættelsesforløb ikke principielt giver anledning til kritik, og habilitetsreglerne synes overholdt.
Pernille Høxbro har ikke mulighed for at sige noget om, hvem der er ansat af hvem.
- Jeg kan bare konstatere, hvordan ansættelserne er, og hvem der har ansat hvem, ved jeg ikke, siger hun.
Kommunalbestyrelsen vedtog i oktober at opsige driftsoverenskomsten med Lindevang og derved kommunalisere institutionen. I begrundelsen for opsigelsen nævnes ikke nepotisme; her hedder det, at bestyrelsen ikke længere har tillid til ledelsen i institutionen. Men Pernille Høxbro fastholder, at hun har udtalt sig på baggrund af saglige oplysninger om ledelsesforholdene.
- Da sagen kommer på mit bord, er der ansat seks familiemedlemmer. Jeg har kaldt det nepotisme – jeg ved ikke, hvad det ellers hedder. Jeg har udtrykt mig på den måde, jeg har, og det står jeg ved, siger Pernille Høxbro. :
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.