Politik fra rødderne
Der bør ikke være nogen konflikt mellem politiske overbevisninger, og hvad der er bedst for byen, siger Valeria Mancinelli.
Foto: Emil Staulund Larsen

Mød verdens bedste borgmester

‘Jeg vil gerne undgå alt for meget politisk snak. Det handler om at finde løsninger,’ siger Valeria Mancinelli, som for nylig blev kåret som verdens bedste borgmester. Vi har besøgt hende i Italien.

 forbillede

Af Emil Staulund Larsen | red@kommunen.dk

De to billeder på væggen burde måske have hængt modsat. For foran Valeria Mancinellis skrivebord hænger et smukt, 100 år gammelt maleri af Anconas havn, mens solen går ned. I bugten kan man se en håndfuld små fiskerbåde, mens et større dampskib lægger til kaj.

Omvendt er det bag skrivebordet, at fremtiden hænger. Et knivskarpt fotografi af den femkantede, Pentagon-lignende Lazzaretto di Ancona, omgivet af lys fra havneprojektører og kontorer, omringet af hvide lystbåde. Tidligere blev bygningen brugt til at huse syge og sømænd, når de skulle tjekkes for sygdomme. I dag er den et kombineret museum, kunstinstallation og samlingssted – og måske det bedste eksempel på Anconas forandring.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57