Kommunen.dk
MENU

En boss-beslutning og en pludselig enighed

En boss-beslutning og en pludselig enighed

10. nov. 2013
Knud Abildtrup
KNUD ABILDTRUP
REDAKTØR PÅ DKNYT.DK
DKNYT
Email
Journalist og redaktør på dknyt. Tidligere ansættelser: Horsens Folkeblad, StrukturMagasinet. Arbejdsområder: Det danske offentlige univers – især det kommunale felt. Bor i Alken i Skanderborg Kommune. Webredaktør på alken.dk. 

Vi ved det ikke - slet ikke – om tre enkeltstående begivenheder på nogen tænkelig måde kan formodes at have en vis sammenhæng med det forestående kommunalvalg: At en lygtepæl på Kalundborgvej skal flyttes, at risikoen for luftforurening i Roskilde nu alligevel skal undersøges – og at Socialdemokraterne i Lejre går varmt ind for at bygge en svømmehal i næste valgperiode.

Det kan ikke udelukkes, at alle tre politiske tildragelser sagtens kunne være foregået året før eller finde sted året efter et valgår, men lad os tage dem én for én. Og så kan man jo have i baghovedet, hvad projektleder i KORA Bo Panduro bemærkede i begyndelsen af året: ’2013 er et valgår, og i valgår har kommunerne ifølge KORA's nøgletal haft tendens til at overskride deres budgetter væsentligt. Der er derfor stadig behov for, at kommunerne prioriterer budgetoverholdelse højt, sådan som de har gjort i de to senest kendte regnskabsår.’

Lygtepælen

En flyttet lygtepæl vælter ikke budgettet. Men mon ikke mere end én embedsmand i Holbæk har vekslet sigende blikke hen over skærmen, da de i Nordvestnyt kunne læse om udvalgsformand John Harpøth (DF), der personligt gik ind i en sag, hvor en borger på Kalundborgvej var grundigt træt af udsigten til en kommende lysmast tre meter fra sit stuevindue og ikke kunne komme igennem på rådhuset. Helt undgå at lyse lidt ind ad folks stuevinduer kan kommunen vel næppe, men: - Jeg dikterer ikke tingene, men jeg spurgte på en pæn måde forvaltningen, om ikke den kunne kigge på sagen en ekstra gang, lød det fra politikeren, der vel om ikke andet fik demonstreret en form for handlekraft, han må formode giver ham stemmer.

Luftforureningen

I en anden kommune var der pludselig total enighed i byrådet om Jonas Paludans (EL) forslag om en undersøgelse af partikelforureningen. Det var ellers kuldsejlet i teknisk udvalg, hvor der ifølge Roskilde Avis nemlig var en socialdemokrat fraværende til seneste møde, så de borgerlige benyttede lejligheden til at nedstemme det. Men da det blev begæret i byrådet – hvor der jo ofte er langt større offentlig bevågenhed - var al modstand forstummet. Bent Jørgensen (V) og Merete Dea Larsen (DF) kunne nu stemme for. Og Tom Hjorth Andersen (K) forklarede, at han havde været imod i udvalget, fordi han var usikker på udgifterne og ikke vidste, om problemet er i samme størrelse som i København. ’Men nu lader vi tvivlen komme borgerne i Roskilde til gode’, lød det nu om den så pludselig ændrede stemmeafgivning.

Igen – ingen kan vide, om den skæbne for et bedre-luft-miljø-forslag ville have været anderledes i 2012 eller blive anderledes i 2014. Men at historien i avisen fik overskriften ’Jonas’ store aften’ tyder på lidt skæve smil på pressepladserne i byrådssalen.

Svømmehallen

I nabokommunen Lejre tager borgmesterkandidat Carsten Rasmussen (S) tyren ved hornene og giver i Lejre Lokalavis et valgløfte om at prioritere en svømmehal til 50 millioner kroner og driftsudgifter på 4-5 millioner kroner om året: ’Jeg ved, at vi vil blive skudt i skoene, at det er helt urealistisk og valgflæsk. Men det er det slet ikke.’ Den tidligere Bramsnæs-borgmester vælger med sin lokalpolitiske erfaring ikke at lægge sig fast på en nærmere beliggenhed - den strid må gerne vente til efter valget. Og et eller andet skal man jo også finde at brande sig på, når nu borgmester Mette Touborg (SF) med sin øko-profil roses landsdækkende for sine innovative evner.   

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR