Billig app-innovation med studerende ny kommunal trend
Billig app-innovation med studerende ny kommunal trend
En mobil-app, der hjælper skolelæreren med elevplaner, eller en app som hjemmehjælperen kan bruge til at kommunikere med kommunen. Det kan blive resultatet, når Aalborg for alvor hopper på app-kapløbet.
Men kommunen vil ikke risikere at stå med en stor regning efter et app-projekt. Derfor starter man arbejdet blandt studerende på byens universitet.
I nordsjællandske fodspor
Den nordjyske kommune går i Gentofte Kommunes fodspor, når de i slutningen af november arrangerer en såkaldt app camp. En konkurrence hvor 24 studerende i løbet af 36 timer udvikler mobil-apps, der kan støtte Aalborg Kommunes arbejde med undervisning, omsorg og sundhed. Arrangørerne er ud over kommunen it-giganten KMD og Aalborg Universitet.
Det er et erhvervspolitisk håb, at få en større synlighed om det nordjyske miljø for informations- og kommunikationsvirksomheder. Derudover bliver apperne også billigere.
- Der er meget få penge i kommunerne lige nu. Derfor er det vigtigt med samarbejdet. Alle involverede har spyttet lidt i kassen, siger Lars Jensen, der er projektleder i Aalborg Kommunes erhvervsafdeling.
Apps er normalt dyre at udvikle fra bunden. Men det kan et offentligt-privat samarbejde som dette hjælpe på. Kommunerne er glade for at kunne eksperimentere med it-mulighederne, uden de skal forpligte sig økonomisk. KMD's sigte med at mingle med de studerende er at spotte talenter til rekruttering.
Mobil-app mod mobning
Tidligere på året gennemførte Gentofte Kommune en app-camp ud fra samme opskrift. Men i Nordsjælland havde kommunen både en større gruppe virksomheder og flere universiteter de kunne koble på projektet. Vinderen, 'Gentofte Challenger', er en app, som organiserer skolers læreplaner på en ny måde.
En af deltagerne i Aalborg-konkurrencen er Hanna Midtgaard, der studerer oplevelsesdesign på niende semester. Hun synes, det lyder spændende at hjælpe kommunen med konkrete problemer.
- Jeg tænker på at lave en app, som skolelever kan bruge til at bekæmpe mobning, siger Hanna Midtgaard, der øjnede konkurrencen på kommunens Facebook-side. Men hun mener også, ældreplejen eller sundhedsforvaltningen kunne mangle apps.
Ud over Gentoftes skole-app fra konkurrencen, har Københavns Kommune en borgerservice-app. I Køge Kommune har de lavet en mobil-app med lokale historier fra byen, som tager udgangspunkt i den officielle kanon for Danmarks nationalhistorie. Odense har også en app til at finde vejen til nærmeste parkering, toiletter eller kulturtilbud i byen.
Er du opmærksom på en app, som ikke er nævnt i artiklen, da skriv til [email protected]
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.