S-kandidaterne er på plads
S-kandidaterne er på plads
Socialdemokraterne har afholdt deres urafstemning, og kandidatlisten til kommunalvalget næste år er på plads. Da Frank Jensen på forhånd var sikret den øverste plads på listen, var spændingen rettet mod, om Anne Vang kunne udfylde kronprinsesserollen og indtage andenpladsen. Det havde Vang ingen problemer med – hun havde cirka 100 stemmer ned til den næste kandidat på listen.
Og netop på tredjepladsen kom urafstemningens helt store overraskelse, Mette Laurberg Jensen, som ikke tidligere har prøvet lykken som kandidat. Mette Laurberg slog garvede politikere som den tidligere borgmester Jacob Hougaard (med 28 stemmer) og den nuværende politiske ordfører Ikram Sarwar (med 83 stemmer) og gruppeformand Jesper Christensen (med 126 stemmer).
En ny stjerne?
Forklaringen på Mette Laurbergs flotte placering skal findes flere steder. Flere peger på, at hun har den rigtige profil: Hun er ung kvinde, og som socialrådgiver har hun en faglighed, der virker tiltalende på mange socialdemokrater. Derudover bliver hun også opfattet som en type, der er pligtopfyldende og deltager i mange ting på de interne linjer. Nogle mener også, at hendes kreds, Utterslevkredsen, har indgået nogle stemmeaftaler, der gavner hende.
Mette Laurberg skulle også have et stærkt DSU-netværk, og som datter af den netop afgåede Metalformand Torkild E. Jensen er der nok ingen tvivl om, at Laurberg er i besiddelse af noget S-DNA, som en del medlemmer finder tiltalende. På kommunikationssiden kan hun i øvrigt også få professionel rådgivning fra kæresten Jeppe
Bruus, der er kommunikationschef i LO.
Det store spørgsmål er, om den socialdemokratiske overraskelse også kan flytte succesen fra de interne linjer ud og få et flot kommunalvalg. Endnu er der ikke taget stilling til, om der skal satses ekstra på Laurberg, men noget tyder på, at S-København står med et politisk talent, det godt kan betale sig at investere i.
Exit til beboerformanden
I den anden ende af den socialdemokratiske kandidatliste er den største overraskelse, at Mohammad Aslam, der sidder i BR, ikke fik stemmer nok til at komme på listen. Beboerformanden for Mjølnerparken er ellers en kendt figur fra medierne, men flere vurderer, at et par dårlige mediesager er årsagen til hans dårlige valg. Det har da også været en turbulent tid for Aslam, der først blev vraget fra Indreby Kredsen, hvorefter han længe søgte efter en kreds, der ville opstille ham. Det ville Valbykredsen så til sidst, men altså uden happy end for Aslam.
På rygtebørsen:
Rådhusets rygtebørs løber i disse uger ikke over af spændende rygter. Faktisk er der generel enighed om, at der er lidt kedeligt på rådhuset for tiden. Men der er da alligevel et par varme rygter:
Den legendariske Hamid El Mousti, der blev vraget af Socialdemokratiet, hvorefter han lavede et landskendt rap om 'dolke-partiet', forsøger nu at forsætte sin politiske karriere i SF. Han skulle efter sigende være blevet opstillet i Indreby, men flere tvivler på, at hans kandidatur bliver godkendt af SF-ledelsen.
Julestemningen i Børne- og Ungdomsudvalget skulle åbenbart ikke være i top i år. I hvert fald var det kun Anne Vang, en partifælle og en enkelt SF'er, der mødte frem af politikere til udvalgets juleafslutning. Disse juleafslutninger plejer ellers at være noget, som folk ser frem til, men åbenbart ikke i Anne Vangs udvalg. Julestemning er der heller ikke internt i den borgerlige lejr. Pia Allerslev og Rasmus Jarlov skulle efter sigende ikke have den bedste kemi. Jarlov er da også god til at tiltrække medieopmærksomhed på mange sager, hvilket klart nok ikke passer Allerslev, som gerne skulle tegne den borgerlige opposition på Rådhuset.
Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal er sur på Frank Jensen. Overborgmesterens bilag og beregninger om det store projekt havnetunnelen, der vil koste omkring 30 milliarder, skulle være så mangelfulde og dårlige, at man ikke kan bruge dem til at tage stilling til byggeprojektet. SF'erne mener generelt, at Frank Jensen er ved at være for bilglad, og at hans store interesse for havnetunnelen meget vel kan gå ud over byens kollektive trafik.
Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev har også fået blodet til at løbe stærkere hos en del politikere på rådhuset. De mener, at hun spiller den for 'populistisk' i medierne på en række enkeltsager. Blandt andet i forhold til balladen om metro-støjen er der sure miner over, at Anna Mee kører på 'frihjul' i medierne. :
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.