Politik fra rødderne

Vindmøller på Nøjsomheds Odde, som er opført af Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, men som står i Lolland Kommune, kan risikere at tælle dobbelt, når kommunernes CO2-regnskab skal gøres op.
Vindmøller på Nøjsomheds Odde, som er opført af Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, men som står i Lolland Kommune, kan risikere at tælle dobbelt, når kommunernes CO2-regnskab skal gøres op.
Foto: Lars Havn Eriksen, Biofoto, Ritzau Scanpix

Kommunernes CO2-kort viser kun en halv historie

I et nyt klimaudspil ønsker KL et fælles regnskab for kommunernes CO2-udledning, så man lettere kan se effekten af indsatser. Men sådan et regnskab kræver en diskussion om, hvad kommunerne skal være ansvarlig for, og hvordan man skal måle det.

 klimaregnskab

Af Emil Staulund Larsen | [email protected]

I december fik Danmark sin første klimalov. Dermed fik politikerne sat ord og ambitioner sort på hvidt om, at Danmark skal sænke sit CO2-aftryk med 70 pct. i 2030 i forhold til 1990, der er er sat som baseline-år. Senest i 2050 skal Danmark være klimaneutral. 

Men kommunernes rolle i klimakampen er fortsat uklar. Derfor har KL nu lanceret to nye klimaudspil - henholdsvis for klimatilpasning og CO2-reduktion. Blandt 48 konkrete anbefalinger ønsker KL, at man i fremtiden lettere skal kunne måle og veje klimaindsatserne, blandt andet gennem en styrkelse af værktøjet Energi- og CO2-regnskabet, der er udviklet af Energistyrelsen i samarbejde med KL og Realdania. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

It

Klima

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57