Kommunen.dk
MENU
Energitårnet i Roskilde, Argo, var med på KLs lukkeliste, som dog blev dumpet af myndighederne. Det betyder dog ikke, at Argo er fredet endnu.
Energitårnet i Roskilde, Argo, var med på KL's lukkeliste, som dog blev dumpet af myndighederne. Det betyder dog ikke, at Argo er fredet endnu.
Foto: Lars Laursen, Biofoto/Ritzau Scanpix

KL forsøgte, fejlede, og lukkelisten er droppet. Nu venter usikkerheden

KL forsøgte, fejlede, og lukkelisten er droppet. Nu venter usikkerheden

KL’s dødsliste blev dumpet af myndighederne. Næste mulighed er en liberalisering, men også denne løsning møder kritik. Grøn omstilling og kommunerne risikerer at ende som taberne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det lignede en svær opgave lige fra begyndelsen, ikke en umulig opgave, men det var næsten sikkert, at man ville blive upopulær. Affaldssektoren skulle bidrage til den grønne omstilling ved at øge genanvendelse og mindske CO2-udledningen, da et bredt flertal i Folketinget sidste sommer indgik en “klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi”. Det vil føre til mindre afbrænding og mindre import af affald til forbrænding. Det betyder, at der ikke vil være nok affald til, at alle landets 23 forbrændingsanlæg kan køre effektivt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.