Billede

Vraget borgmester: Det er lykkedes dem at få mig fremstillet som et dårligt menneske

Dorte Meldgaard fra Hillerød må vige borgmesterposten efter dårligt valg for Konservative.

fravalgt

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

- Det er rigtigt ærgerligt. Jeg synes, at vi havde en god liste, og jeg synes, at kandidaterne har gjort det rigtigt godt. Og så er det bare rigtigt ærgerligt at få et dårligt valg.

Sådan lyder reaktionen fra Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) ovenpå valgresultatet, hvor Konservative gik tilbage med 4,7 procentpoint og dermed mister to mandater.

Dorte Meldgaard kom i modvind efter kommunalvalget i 2013, hvor hun sikrede sig borgmesterposten med støtte fra Socialdemokratiet, SF, Fælleslisten og Radikale Venstre. Venstre, der ellers var kommunens største parti efter valget, endte som de store tabere. Det fik borgere til at gå fakkeloptog i protest, fordi de mente, at deres blå stemmer blev vekslet til rød politik.

Hvorfor er valget gået, som det er gået?

- Jeg tror, at det er fordi, der er nogen, der har haft held til at fortælle historien om, at jeg snød nogen for fire år siden. Og det har vi ikke været dygtige nok til at sige, at det gjorde vi ikke. Det er det eneste, jeg har hørt af negative ting, siger Dorte Meldgaard.

Hvad kunne I have gjort bedre for at fortælle en anden historie?

- Vi kunne måske have brugt flere kræfter på at fortælle, hvordan vi så den situation. Men eftersom vi ikke syntes, at der var noget i den situation, har vi ikke brugt så meget krudt på det. Dem, der har haft til formål at fremstille mig som et dårligt menneske, er lykkedes bedre med det, siger hun.

Skal finde nyt job

Dorte Meldgaard understreger dog, at hun oplever, at det har været en fair og god valgkamp, hvor politikerne har opført sig ordentligt over for hinanden. Dorte Meldgaard skal nu sidde som ene byrådsmedlem fra Konservative. Og så skal hun have fundet sig et arbejde.

- Jeg skal for det første finde et arbejde, har jeg tænkt mig. Og for det andet være mere sammen med min familie. Ej, det er faktisk i omvendt rækkefølge, siger hun og uddyber:

- Det er sikkert mange gode muligheder. Jeg har lært ekstremt meget om mig selv, om andre mennesker og om ledelse i de fire år, så der er bestemt noget at bygge videre på. Jeg tænker også på at lægge kræfter i noget frivilligt arbejde for eksempel Røde Kors eller Kræftens Bekæmpelse. Det har jeg lidt tid til at finde ud af, lyder det fra den afgående borgmester.

Venstre bliver det største parti i Hillerød med 33,9 procent af stemmerne - en fremgang i forhold til 2013 på 2,8 procentpoint.

På tidspunktet for denne artikels udgivelse er der endnu ikke fundet en borgmester i Hillerød Kommune.

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet