Regeringens opioidudspil efterlader kommuner med behov for flere ressourcer
Regeringens opioidudspil efterlader kommuner med behov for flere ressourcer
Regeringen vil med sit udspil Ungdom uden opioider bekæmpe, hvad der ligner et stigende problem: At flere børn og unge eksperimenterer med og forgiftes af de receptpligtige og ekstremt afhængighedsskabende piller, som går under betegnelsen opioider.
Blandt regeringens initiativer er en pulje på 46 millioner kr., som skal styrke kommuners sociale og sundhedsfaglige stofmisbrugsbehandling, og en særskilt vejledning i medicinsk behandling af børn og unges abstinenser - såkaldt substitutionsbehandling, som kommunerne er forpligtet til at tilbyde.
Men hvorfor er det så vigtigt at skelne mellem unge og voksne, og hvordan stiller regeringens initiativer kommunerne i kampen mod unges stigende opioidmisbrug?
Det er, hvad ugens afsnit af Kort Fortalt handler om.
Medvirkende: Morten Hesse, lektor ved Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet. Christoffer Lilleholt (V), beskæftigelses- og socialrådmand i Odense Kommune.
Vært: Stina Fink Elsing
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.