Kommunen.dk
MENU
Fordi man hverken kan tyde kropssprog eller høre de undertoner, der hjælper kommunikationen på vej ved  fysiske møder, er det nødvendigt at overkommunikere online. For ellers gætter de andre deltagere, og det stjæler for meget energi og undergraver både den psykiske trivsel og samarbejdsrelationerne, påpeger Mette Ullersted (th) og Katrine Kent (tv).
Fordi man hverken kan tyde kropssprog eller høre de undertoner, der hjælper kommunikationen på vej ved fysiske møder, er det nødvendigt at overkommunikere online. For ellers gætter de andre deltagere, og det stjæler for meget energi og undergraver både den psykiske trivsel og samarbejdsrelationerne, påpeger Mette Ullersted (th) og Katrine Kent (tv).
Foto: Screendump: Mette Ullersted

Virtuel kage og håndtegn tager toppen af trætheden

Virtuel kage og håndtegn tager toppen af trætheden

At være træt som efter en halvmaraton ovenpå halvanden times onlinemøde er tegn på, at hjernen virker, siger forfatterne bag bog om mødeleldelse på nettet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Onlinemødernes Emma Gad

  • Tjek ind, ti minutter før mødet begynder. Så er du sikker på, at teknikken fungerer. De andre skal ikke sidde og vente.
  • Se ind i kameraet. Så er du så tæt på at holde øjenkontakt, som du kan være. Du kan med fordel stable skærmen op på et par bøger og/eller en skråpude. Og eventuelt sætte et billede af en, du holder af, op ved siden af kameraet.
  • Besked-notifikationer SKAL være på lydløs.
  • Man tjekker ikke ud undervejs eller tager telefoner, medmindre det klart er aftalt.
  • Husk at være mere venlig og smilende, end du plejer. En neutral optræden kan blive tolket som negativ.
  • Ingen bør snakke mere end ti minutter. 15 minutter, hvis det er meget interessant.

Kilde: Mette Ullersted og Katrine Kent, forfatterne bag bogen Facilitering af onlinemøder - sådan får du engagement og ejerskab gennem skærmen

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.