Frank Jensen meddeler, at han trækker sig fra overborgmesterposten i København efter en stribe anklager mod ham for sexistisk opførsel.
Frank Jensen meddeler, at han trækker sig fra overborgmesterposten i København efter en stribe anklager mod ham for sexistisk opførsel.
Foto: Marius Renner, Ritzau Scanpix

Podcast: Frank Jensen er ikke en enlig svale

Der er udbredt sexisme i lokalpolitik, men det kommer næppe til at spille nogen rolle i valgkampen, siger forsker Roger Buch i den nye udgave af podcasten Vi nørder valg.

kv21

Af Bruno Ingemann | [email protected]

Der er udbredt sexisme i dansk lokalpolitik. Det slår forskningslektor fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole Roger Buch fast i podcasten Vi nørder valg fra Kommunen.dk.

Forhenværende overborgmester Frank Jensen (S) trak sig efter en stribe anklager for sexistisk opførsel mod unge, kvindelige politikere. Og han er ikke en enlig svale. Der er flere sager i mange andre kommuner.

Men sexisme kommer næppe til at spille nogen rolle i kommunalvalgkampen, fastslår Roger Buch. Han vurderer, at partierne har ryddet op og har forsøgt at undgå at opstille kandidater, som kan have sager om sexisme i bagagen.

I den nye udgave af podcasten Vi nørder valg fortæller Roger Buch også, at det går meget langsomt med at få valgt lige så mange kvinder som mænd ind i byrådene. Fortsætter udviklingen, som den har været over de seneste syv kommunalvalg, vil der være lige så mange kvinder som mænd i lokalpolitik i 2096.

Podcast

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet