Der følger en alenlang stemmeseddel med, når man vil stemme ved regionsrådsvalget. Her fra 2017-valget i København og Region Hovedstaden.
Der følger en alenlang stemmeseddel med, når man vil stemme ved regionsrådsvalget. Her fra 2017-valget i København og Region Hovedstaden.
Foto: Simon Skipper, Gonzales Photo, Ritzau/Scanpix

Podcast: Er regionsrådvalget "det glemte valg"?

Der er ifølge professor Ulrik Kjær 115 mia. gode grunde til at stille op til regionsrådene. Så stort et beløb råder landets fem regionsråd nemlig over.

KV21

Af Bruno Ingemann | [email protected]

De fem regionsråd med hver 41 politikere disponerer over 115 mia. kr. og spiller en kæmpe rolle for sundhedsvæsenet. Og den rolle ser ikke ud til at blive mindre fremover, siger professor Ulrik Kjær i den nyeste udgave af podcasten Vi nørder valg.

Ifølge Ulrik Kjær kan der være stigende prestige i at blive valgt til regionsrådene. Han afviser, at det skulle være en retrætepost for trætte byrådspolitikere at blive valgt til regionsrådet, selvom der er en stor trafik netop den vej.

Men ifølge Ulrik Kjær går trafikken også den modsatte vej, at politikere fra regionsrådene vælger at stille op til byrådene. Han nævner Sofie Hæstorp Andersen (S), den nuværende formand for Region Hovedstaden, som stiler mod at blive overborgmester i København efter Frank Jensens fald.

Ulrik Kjær peger også på, at landets tidligere udenrigsminister og formand for SF, Villy Søvndal ved valget i 2017 stillede op i regions Syddanmark.

Du finder podcasten om regionsrådsvalget her:

Demokrati

Podcast

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet