Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Mens vi venter på scoopet fra Silicon Valley

Debat/ Mens vi venter på scoopet fra Silicon Valley

26. nov. 2017
Anders Kjærulff
ANDERS KJÆRULFF
TEKNOLOGIKRITIKER, ETIKHACKER OG JOURNALIST,
AFLYTTET.DK
Email
"Hvis datacentre virkelig er så gode for Danmark, hvorfor laver vi dem så ikke selv? Google, Facebook og Apple kan jo så leje sig ind, så vi har kontrollen, vi lærer noget og vi ansætter folk..." Anders Kjærulff, studievært og elektro-pedel

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Der var engang en lille nation med gode universiteter, fremragende infrastruktur, opfindsomme forskere og en temmelig effektivt industrisektor med høje standarter for arbejdsmiljø, sikkerhed og kvalitet. OK, så var det måske heller ikke bedre. Men i hvert fald var det ikke så slemt, som det er nu.
For det lille land er ikke blot udliciteret, frasolgt og formøblet i øst og vest, det er EU-korrekt konkurrenceudsat i alle sektorer ud fra det standende, bredt vedtagne dogme: Staten skal ikke drive virksomhed.
Hvilket egentlig er noget vrøvl og indlysende, hvis det ikke netop var fordi, man har valgt at drive hele staten som et firma, et aktieselskab med byråd som bestyrelser og kommunaldirektører som big-shots, hvis lønninger og aftrædelsesordninger angiveligt skal kunne stå mål med det private.
Og hvad finder de så på, disse direktører for det fælles, hvordan profitmaksimerer de det, der nu er tilbage? Jo, de sætter sig simpelthen ned og venter på Silicon Valley. Eller rettere, først bruger de en formue på studierejser til Google, Facebook og Singularity University. Ligesom stort set hele erhvervsministeriet, udenrigsministeriet og næsten alle udvalg skal alle på guidede ture, som nu sandsynligvis arrangeres af Danmarks Digitale Ambassadør, en funktionshjerneblødning fra den disruptende Anders Samuelsen, der siden udnævnelsen ikke har forspildt nogen lejlighed til at rose sin ide: "De her virksomheder er blevet en form for nye nationer, og det er vi nødt til at forholde os til," har udenrigsministeren blandt andet sagt til Politiken.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.