Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) må efter valget aflevere borgmesterposten videre til Anette Mortensen (Venstre).
Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) må efter valget aflevere borgmesterposten videre til Anette Mortensen (Venstre).
Foto: Morten Langkilde / Ritzau Foto.

Udbryder-borgmester mister posten: Min person har været et problem

Stevns’ siddende borgmester kunne ikke holde på posten, men han kommer ikke til at savne de negative sager og tunge borgerhenvendelser.

farvel

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Stevns’ borgmester Mogens Haugaard Nielsen er skuffet ovenpå valgresultatet, der sikrede hans parti Nyt Stevns 12,4 procent af stemmerne og to mandater i byrådet.

Han overlader borgmesterposten til Venstres Anette Mortensen, der sikrede sig posten med opbakning fra Konservative, Dansk Folkeparti og Nyt Stevns. Venstre gik tilbage med 13,9 procentpoint i forhold til 2013.

Mogens Haugaard Nielsen forlod Venstre i februar efter uro og interne stridigheder, der blandt andet handlede om, hvorvidt Stevns Klint skulle fredes eller ej. Efterfølgende stiftede han Nyt Stevns.

- Min første reaktion på valgresultatet er, at jeg selvfølgelig er skuffet over, at vores liste kun kom ind med to mandater. Vi havde nok regnet med at komme ind med lidt flere. På den anden side blev vi kommunens tredjestørste parti, og det er jo på en måde positivt, siger Mogens Haugaard Nielsen, der dog fik en udvalgsformandspost med fra forhandlingerne.

Mogens Haugaard Nielsen oplever selv, at stridighederne og hans partiskifte har haft indflydelse på valget. 

- Jeg kan mærke, at de andre partier føler, at jeg skal tage hovedparten af ansvaret for den uro, der har været hen over den forgangne valgperiode. Når man er borgmester, lander både succeserne og de ting, som ikke så godt, hos dig. Så der var en stemning i aftes af, at for at få ro, så skulle der en ny borgmester, og det har jeg accepteret, siger Mogens Haugaard Nielsen.

- Opfattelsen hos mange af partierne er, at min person har været et problem. Det er meget komplekst, men sådan er det. Jeg synes, at jeg ramte en periode med nogle uheldige sager, som kom ned over kommunen, og det kunne jeg ikke gøre noget ved, siger han.

Vil ikke savne negative sager

Set i bakspejlet er Mogens Haugaard Nielsen stadig fuldt tilfreds med beslutningen om at forlade Venstre for at stifte et nyt parti. Og der er da også ting ved borgmesterposten, som han ikke kommer til at savne:

- Jeg kommer ikke til at savne mange af de sager, som en borgmester også skal tage sig af negativ karakter og borgerhenvendelser af forskellig karakter, som kan være lidt tunge engang imellem. Jeg kommer heller ikke til at savne de utallige møder, hvor man må fravælge familien. En udvalgsformandspost kan give luft til familien, idrætsaktiviteter og andre kulturaktiviteter. Det vil jeg se frem til, siger den afgående borgmester, der dog ikke udelukker, at han vil gå efter posten igen i 2021.

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet