Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ LO og FTF fusionerer, men forandringerne har længe været på vej

Debat/ LO og FTF fusionerer, men forandringerne har længe været på vej

24. maj 2018
Maria Steno
MARIA STENO
KOMMUNIKATIONSDIREKTØR, TIDLIGERE KOMMUNALPOLITIKER I RUDERSDAL SAMT BESTYRELSESMEDLEM I
KOMPONENT
Email
"Den lokale struktur har været noget af det mest omdiskuterede i forbindelse med fusionen, da ikke alle forbund har interesse eller mulighed for at engagere sig lokalt."

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Efter fem års fælles forberedelse besluttede lønmodtagerne i LO og FTF på to parallelle kongresser at nedlægge sig selv og sammen danne en endnu unavngiven organisation for 1,5 millioner lønmodtagere. Det skete 13. april 2018. Siden har vi ikke hørt meget til det, men der er faktisk flere gode grunde til, at kommunerne bør interessere sig for fusionen.
En af de sidste og største knaster i fusionen var vægtningen mellem det centrale og lokale niveau i den nye hovedorganisation. Her fik 3F i sidste øjeblik forhandlet en lokal struktur igennem - stærkt inspireret af LO’s nuværende model. Den lokale struktur har været noget af det mest omdiskuterede i forbindelse med fusionen, da ikke alle forbund har interesse eller mulighed for at engagere sig lokalt. Og det ligger da også i aftalen, at strukturen skal tilpasses og evalueres om nogle år.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.