Politik fra rødderne

Den konstituerede leder kan minimere effektivitetstabet, men ikke undgå det, vurderer Johannes Nilsson, kommunaldirektør på Bornholm.
Den konstituerede leder kan minimere effektivitetstabet, men ikke undgå det, vurderer Johannes Nilsson, kommunaldirektør på Bornholm.
Foto: Bornholms Regionskommune

Konstitueret leder: På prøve eller bare en overgangsfigur?

Hyppige skift i toppen af kommunerne fører til mange perioder med konstitueret ledelse. To, som har prøvet at have tjansen, giver gode råd om, hvordan man sikrer, at kommunen ikke taber tempo i perioden. 

 ledelsesvakuum

Af Maria Steno | [email protected]

Sidste år stoppede 13 kommunaldirektører, flere direktører sagde op eller blev fyret, og endnu flere på forvaltningschefniveau skiftede job. Indtil stillingerne er genbesat, skal en konstitueret leder sikre driften og sørge for, at der bliver mindst mulig uro. Hvordan gør man det, og er konstitueringen en prøveperiode eller en overgangsordning?

Vi har talt med to topchefer om deres personlige erfaringer og faglige overvejelser. Helle Hagemann Olsen, som med egne ord ‘tog en for holdet’ og var konstitueret kommunaldirektør i Frederikssund i efteråret, og Danmarks vel nok mest erfarne konstituerede kommunaldirektør Johannes Nilsson fra Bornholm.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57