John Rosenhøj (DF) har altid farverigt tøj på og ses ofte med en dannebrogs-butterfly i glas. Han køber tøj i en italiensk butik på Gran Canaria.
John Rosenhøj (DF) har altid farverigt tøj på og ses ofte med en dannebrogs-butterfly i glas. Han køber tøj i en italiensk butik på Gran Canaria.
Foto: Odder Kommune

“Jeg klæder mig fint, for byrådsmødet er demokratiets festdag”

John Rosenhøj (DF) sidder i Odder Byråd og møder i farverigt tøj og butterfly. Han synes, mandlige politikere ofte ligner bedemænd.

festlig

Af Christian Olesen | [email protected]

John Rosenhøj (DF) fortæller:
"Jeg har stor respekt for demokratiet. Så jeg klæder mig fint, for byrådsmødet er demokratiets festdag.

Eller jeg forsøger at klæde mig pænt. Så er det folks smag og behag, om jeg lykkes.

Til udvalgsmøder går jeg næsten klædt som de andre. Jeg har måske mere farverige skjorter, for jeg ejer ingen kedelige skjorter - kun en hvid til bryllupper og begravelser.

Min butterfly med Dannebrog har givet meget omtale. For nogle år siden var der en vælger fra en helt anden kommune, som sagde: “Du skal da have en flot butterfly. Min mor laver sådan nogle.” Så så jeg den, og så købte jeg den. Den er støbt i glas.

Den er blevet mit varemærke. Dels er jeg fra Dansk Folkeparti, og vi værner om dansk kultur og værdier, og dels symboliserer butterflyen det festlige.

Den betyder noget for mig. Når jeg tager den på, føler jeg, at jeg er klar til at drive politik på demokratiets vilkår. Og så er jeg dansker med stort D.

Jeg har aldrig hørt negative røster om butterflyen, men jeg har fået mange komplimenter. Særligt første gang jeg havde den på til årsmøde i DF. Jeg fik næsten flere interviews med medierne end Kristian Thulesen Dahl på grund af den. Jeg har ladet mig fortælle, at han også har bestilt en, men jeg har nu aldrig set ham bruge den.

  Det er ikke bare at vække opsigt. Det vigtigste er at hædre demokratiet.

Dresscoden i Odder Byråd er almindelig casual. De fleste mænd kommer i åbentstående skjorter og jakke. Det er jo moderne, ingen bruger slips.

Men min dresscode er anderledes, for jeg synes, det der bedemandstøj er møgkedeligt. Enhver skal jo klæde sig, som de vil. Jeg siger ikke, de er dårligt klædt. Det er de ikke. Tværtimod, så er de pænt, neutralt og kedeligt klædt.

Kvindetøj kan være meget mere farverigt. Det vil jeg gerne gøre op med. Så jeg køber italiensk tøj på Gran Canaria i en italiensk designerbutik.

Jeg befinder mig godt i tøjet. Hvis ikke jeg gjorde det, bar jeg det ikke. For det er ikke bare at vække opsigt. Det vigtigste er at hædre demokratiet.

Jeg ved ikke, om tøj betyder noget for vælgerne. Jeg tror ikke, jeg får flere stemmer, fordi jeg har den der butterfly på. Men jeg differentierer mig i hvert fald. Det gør jeg også på min politik og min måde at fremføre den på.”

Demokrati

Kultur

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet