Mira Issa Bloch (ALT) i grøn kjole og med grøn neglelak. Farven kommer på, når hun er i rollen som politiker. Til daglig går hun mest i rødt, lyserødt eller blomstrede kjoler.
Mira Issa Bloch (ALT) i grøn kjole og med grøn neglelak. Farven kommer på, når hun er i rollen som politiker. Til daglig går hun mest i rødt, lyserødt eller blomstrede kjoler.
Foto: Søren E. Alwan, Ritzau Scanpix

“Mit grønne tøj er blevet et stærkt brand”

Mira Issa Bloch (ALT) sidder i Skanderborg Byråd. Hun er altid i grønt og går i kjole for at fremme det feminine i politik.

håbets farve

Af Christian Olesen | [email protected]

Mira Issa Bloch (ALT) fortæller:
"Jeg er i et parti, hvor den grønne dagsorden er den allervigtigste. Derfor er det oplagt at gå med farven. Grøn er jo træernes og planternes farve. På den måde symboliserer den, at vi skal have mere natur.

Da jeg stillede op i 2017, ville jeg ind. Så jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, på alle parametre. Jeg tog grønt på, og så tog det ene møde efter det andet hinanden, og jeg blev ved med at gå i grønt.

Dengang ejede jeg ikke så meget grønt. De to kjoler, jeg skiftedes til at tage på i valgkampen, havde jeg lånt af en veninde.

Ud over tøjet var der meget mere grønt i min kampagne. Jeg havde en grøn dug og sådan nogle grønne sten, hvor Alternativets værdier var skrevet på. Jeg havde en grøn forslagskasse, hvor folk kunne putte forslag i. Jeg købte også en brugt cykel, som jeg malede grøn."

  Det er vigtigt, at vi kvindelige politikere går ind og er feminine og ikke minder så meget om mænd. Det er vigtigt, at vi går ind med den feminine energi, og det kan tøjvalget være med til at afspejle.

"På min valgplakat havde jeg sådan en fletning i siden. Så den lavede jeg også, næsten hver gang jeg var ude til en debat. Der var en, der sagde til mig, at deres barn havde sagt: “Du skal stemme på hende der Mira med fletningen”.

I debatterne var de fleste iklædt neutrale farver. Altså sort eller gråt. Så bare det at have en stærk farve på får en til at skille sig ud. Generelt oplever jeg, at folk går afslappet og ret farveløst klædt til byrådsmøder.

Da jeg havde siddet i byrådet i fire måneder, var der et møde, hvor jeg ikke kom i grønt tøj. Alle kommenterede det. Så mit grønne tøj er blevet et stærkt brand."

Artiklen fortsætter under billedet.

Altid i grønt. Foto: Mira Issa Bloch

"Sidste år besluttede jeg, at jeg overhovedet ikke ville købe nyt tøj længere. Siden har jeg købt tøj i genbrug eller på Trendsales. Nu har jeg fået mine egne grønne kjoler. Jeg har også grøn neglelak, grønne øreringe og grønne sko.

Jeg går stort set kun i kjoler. Jeg kan ikke lide at gå med bukser. Og så kan jeg godt lide at være feminin, og det er mere feminint at have en kjole på. Jeg synes, det er vigtigt, at vi kvindelige politikere går ind og er feminine og ikke minder så meget om mænd. Det er vigtigt, at vi går ind med den feminine energi, og det kan tøjvalget være med til at afspejle.”

Demokrati

Kultur

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet