Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Et teknoskelet uden på kroppen

Debat/ Et teknoskelet uden på kroppen

Med forskellige former for robotteknologi er det i dag muligt for lamme at komme op og gå. Anders Lyck Fogh-Schultz præsenterer her nogle af mulighederne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I Pinsen, da der blev løbet Royal Run med Kronprinsen i Aarhus, gennemførte den 24-årige Sofie Mikkelsen turen på 1,6 kilometer på gåben. Det bemærkelsesværdige ved den bedrift var ikke nødvendigvis den relativt korte afstand, men langt mere det personlige mål, der ligger bag. For Sofie var turen kulminationen på en lang personlig rejse, hvor det at gennemføre Royal Run blev et unikt statement på vilje og samspillet mellem menneske og teknologi. Sofie gennemførte nemlig turen ved hjælp af et stort personligt engagement, et par krykker og et såkaldt exoskelet. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.