Ledelseskommissionens formand, Allan Søgaard Larsen, præsenterede tirsdag kommissionens anbefalinger til bedre offentlig ledelse.
Ledelseskommissionens formand, Allan Søgaard Larsen, præsenterede tirsdag kommissionens anbefalinger til bedre offentlig ledelse.
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Denne anbefaling bør enhver kommunaldirektør sætte sig ned og fundere over

Ledelseskommissionens rapport får positiv modtagelse af kommunaldirektører.

ledelse

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Tirsdag afleverede Regeringens Ledelseskommission sine 28 anbefalinger om bedre offentlig ledelse til Innovationsminister Sophie Løhde. Rapporten får en positiv modtagelse af formanden for kommunaldirektørforeningen og kommunaldirektør i Roskilde Kommune, Henrik Kolind. Han peger på et punkt, der bør føre til refleksion hos kommunaldirektørerne.

- Ét af dem, der gør lidt ondt i rapporten, når man sidder som kommunaldirektør, er at der tilsyneladende er en tendens til en dekobling mellem den politiske og administrative top og til driftslederne. Altså at styringskæden ikke hænger godt nok sammen. Enhver kommunaldirektør bør sætte sig ned og fundere over, hvordan det ser ud hos mig, siger Henrik Kolind.

En anbefaling fra Ledelseskommissionen lyder netop, at “topledere og ledere af ledere skal sikre en løbende dialog om driftsnære resultater for borgerne, og de skal styrke ledelse rettet mod driften og faglighederne.”

Generelt er Henrik Kolind positiv over for kommissionens konklusioner.

- Overordnet vil jeg sige: Fin kommissionsrapport, gode anbefalinger og relevante betragtninger af kompetente mennesker. Men det er den efterfølgende proces, der kommer til at være afgørende for, om det her bliver andet end en fin kommissionsrapport, siger han.

- Men man sidder også med en oplevelse af, at det her har vi talt meget om i Danmark, uden at det er blevet til virkelighed.

Tak for fokus på offentlig ledelse!

I Helsingør kan kommunaldirektør Stine Johansen ikke genkende billedet af, at anbefalingerne er gamle travere, der er blevet diskuteret igen og igen i Danmark. Tværtimod. Hendes reaktion efter Ledelseskommissionens præsentation lød sådan:

- Det var tiltrængt! Tak herfra! Overordnet synes jeg, at det er meget positivt, at regeringen har sat lys på ledelse i den offentlige sektor. Det var tiltrængt!

- Jeg er af den opfattelse, at der har været alt for lidt fokus på offentlig ledelse. Til gengæld har ledelse i den private sektor været dyrket i ekstrem grad og er en privat business i sig selv med alle de ledelsesforedrag, ledelseskoncepter og ledelsesbøger rettet mod den private sektor. Det har stået i skærende kontrast til et underbelyst ledelsesfokus i den kommunale sektor, siger Stine Johansen, der har været kommunaldirektør i Helsingør Kommune siden 2015. 

I 2014 skrev Stine Johansen en MBA for Henley Business School i London.

- Der ledte jeg efter materiale og bøger, der beskrev kommunal ledelse. Der var himmelråbende lidt fagmateriale. Derfor siger jeg: Det er tiltrængt! Tak for det!

Stine Johansen lægger særligt vægt på kommissionens anerkendelse af, at offentlig ledelse er en særlig disciplin, der er markant anderledes end i den private sektor, og kommissionen kommer godt omkring de vigtigste aspekter af offentlig ledelse. Men hvordan anbefalingerne skal få liv i praksis, er næste store skridt, lyder det.

- Jeg synes, at der udstår en meget stor opgave i forhold til at få det kommissionens arbejde til at leve i den offentlige organisation. Det rum står fuldstændigt åbent, siger hun og tilføjer:

- Kommissionens rigtigt gode arbejde kan enten få en meget lille betydning eller en stor betydning, og det er meget afhængigt af enkeltindivider, som jeg ser det.

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet