Tidsfrister

Viborg dropper pulje til plejehjemskøkkener på grund af tidspres

30. marts 2017

”Der er meget langt fra gode tanker på Christiansborg til virkeligheden ude i kommunerne,” lyder det fra Viborg, der opfordrer ældreminister Thyra Frank til at sikre bedre tid til ansøgninger.

Af Arne Ullum
Journalist
Af Arne Ullum
Journalist

Formanden for Ældre og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune, Mette Nielsen (S), ærgrer sig. Kommunen havde flere projekter, som kunne realiseres med den pulje til etablering af køkkener på plejehjem, som var en del af finanslovsaftalen fra november mellem DF og regeringen.

– At lave puljen er en god ide, men ansøgningsfristen gør at det virker som om, at der er meget langt fra gode tanker på Christiansborg til virkeligheden ude i kommunerne. Det er dybt problematisk. Og derfor bliver det efter min mening en gratis omgang for ministeren, siger formand for Ældre og Sundhedsudvalget i Viborg Mette Nielsen (S).

Tidsfristen var så kort, at kommunen simpelthen ikke kunne nå at få projekterne ind i kommunens anlægsbudgetter og øvrige planlægning.

Mette Nielsen har derfor sendt et brev til ældreminister Thyra Frank, hvor hun på kommunens vegne opfordrer ministeren til at sikre bedre tid i den slags sager.

– Ældre og Sundhedsudvalget[vil] gerne opfordre Ministeriet til at sådanne statslige puljer fremadrettet udmøntes således, at det giver Byrådet bedre mulighed i forhold til vores planlægning og budgetlægning af anlægsaktiviteter, skriver Mette Nielsen på udvalgets vegne til ministeren.

Juridisk rådgiver og forhandler til IDA

Vil du være med til at udvikle og sikre IDAs medlemmers rammer og ansættelsesvilkår?

Dygtig og ambitiøs tilbudskonsulent

Brænder du for at beskæftige dig med rådgivning af virksomheder, og har du lyst til at arbejde med forretningsrådgivning, er stillingen som Business Development Consultant måske noget for dig

Kompetent chef for Sundhed, Pleje & Omsorg

Du får en central plads i indsatsen for sundhedsfremme, forebyggelse, pleje og omsorg, behandling og rehabilitering. Afsættet er en stærk vision, der skal styrke livsmod, ressourcer og nye muligheder

Bosætningskonsulent

Vi skal bruge en ny kollega, der kan være med til at skrive og derefter drive Vordingborg Kommunes bosætningsstrategi.

Skarp økonomikonsulent

Er du den skarpe økonomikonsulent, der kan understøtte det gode budget- og regnskabsarbejde? … så har vi en spændende stilling til dig, hvor du vil spille en vigtig rolle i udviklingen af økonomistyringen af området for pleje og visitation

Afdelingsleder til en datadreven Økonomistab

Vi søger en afdelingsleder til en ny afdeling, Budget & Data, som etableres ved at ændre på Økonomistabens nuværende interne organisation

Byg & Miljøchef

Afdelingschef til Byg og Miljø

Centerchef til Center for Sundhed og Velfærd

Har du visioner for fremtidens sundhed og pleje? Er du en erfaren chef, der kan vise vejen, omsætte strategi til praksis og understøtte samarbejde på tværs?
Share
Tweet
Share
+1
Email