Serie: KV17

KV17

De første valgforbund på vej – i skyggen af blandede erfaringer

Intet valgteknisk samarbejde kan betyde stemmespild og mistede taburetter – men valgforbund er bare heller ingen garanti for noget som helst på valgnatten. Læs om Næstved, Nyborg, Hillerød, Ringkøbing-Skjern, Roskilde og Hvidovre.

27. marts 2017 | Af Knud Abildtrup
Keld Hvalsø Nedergaard er efter en periode ude af lokalpolitik nu klar til at stille op igen for Enhedslisten i Aarhus ved kommunalvalget i år.

Rotation bringer nye navne frem

Enhedslisten siger farvel til kendte navne som teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell og tidligere ældrerådmand Per Berga Rasmussen i Odense, men i Aarhus goddag igen til Keld Hvalsø Nedergaard.

5. marts 2017 | Af Knud Abildtrup
Poul V. Jensen er et af de 135 byrådsmedlemmer, der har skiftet parti siden sidste valg. Maj 2016 skiftede han fra Liberal Alliance i Gentofte til Nye Borgerlige i samme kommune.

forskning

Partihoppere mister 30 procent af deres personlige stemmetal

Det kan koste dyrt at skifte parti, men der er stor forskel på, om man tager et lille skridt til siden eller springer helt henover midten. Kandidater, der er skiftet til Alternativet eller Nye Borgerlige, kan måske endda få fremgang.

26. februar 2017 | Af Anders Kjøller

Vælg den rigtige mærkesag

”Et forsøg på en sensationsdreven mærkesag som Konservatives ‘stop nazi-islamismen’ er ikke misundelsesværdigt. Tag det i stedet som en opfordring til at arbejde med mærkesager, der er enten innovative eller opsigtsvækkende.”

26. februar 2017 | Af Maria Steno

SoMe

Forskere: Hypen omkring de sociale medier er overdrevet

Facebook og Twitter ligger helt i bund, når vælgerne søger viden ved kommunalvalg, mens lokalaviserne er den foretrukne kilde for de fleste. Lad være med at satse på de sociale medier uden en klar strategi, siger forskere.

26. februar 2017 | Af Anders Kjøller

afsmitning

Den landspolitiske vind rammer partierne ujævnt

Socialdemokrater og Venstre-folk står godt fast, mens Enhedslisten nemt bliver grebet af vinden.

26. februar 2017 | Af Anders Kjøller 2
Bo Morthorst Rasmussen (S) i Haderslev øgede sit personlige stemmetal fra 212 til 268 ved et mildest talt dårligt valg for Socialdemokratiet i kommunen. Bo Morthorst Rasmussen var opstillet som nummer 12, men blev valgt ind som nummer 6, efter at han kom til at stå øverst i anden kolonne, som billedet viser.

Placering

Målbar fordel ved at toppe stemmesedlen

Stemmesedler, hvor kandidaterne står i to eller flere kolonner, har gjort det muligt at undersøge effekten af at stå øverst på stemmesedlen, og ifølge forskere har de øverste navne en indiskutabel fordel.

26. februar 2017 | Af Anders Kjøller

Sæt nu selv dagsordenen

”Faktisk er mange af de forsøg, kommunalpolitikerne gør på at sætte dagsordenen, så ringe, at journalisterne burde få penge for svie og smerte for at skulle lægge øre til det.”

12. februar 2017 | Af Rasmus Jønsson

Børnecenterchef

Vi søger en chef, der evner at indgå i den konstruktive, værdiskabende og forventningsafstemmende dialog med politikere, direktion, centerchefkolleger, borgere, virksomheder og ikke mindst centrets ledere og medarbejdere.

Skolecenterchef

Vi søger en chef, der evner at indgå i den konstruktive, værdiskabende og forventningsafstemmende dialog med politikere, direktion, centerchefkolleger, borgere, virksomheder, faglige organisationer og ikke mindst centrets ledere og medarbejdere.

Kommunikationschef

Kan du sætte retning for kommunikationen i en kommune med 61.000 borgere og 5.000 ansatte? Er du en inspirerende leder, der tænker strategisk og tør udfordre? Forstår du at navigere i en politisk styret organisation? Har du næse for de gode historier – og kan du få Guldborgsund Kommune på landkortet? Så er du måske ... Læs mere

Analysemedarbejder til Administration og ledelse

Brænder du for at udvikle og drive analysearbejde i samspil med både ledelse og medarbejdere?

Afdelingsleder til børne- og ungetilbud

Brænder du for at gøre en forskel, og kan du konsolidere og videreudvikle et unikt tilbud for børn og unge med alvorlige synsnedsættelser i tæt samspil med dedikerede og dygtige medarbejdere? Så skal du søge stillingen som afdelingsleder på Synscenter Refsnæs

Direktør med potentiale til kommune med ambitioner

Du bliver en central skikkelse i de kommende års seje træk for den fortsatte udvikling på vitale velfærdsområder i en ambitiøs vækstkommune

Direktør til Børnenes Hovedstad

Kan du bygge en by i børnehøjde?

To direktører

To direktører søges til en kommune med en ambitiøs dagsorden med store strategiske satsninger.

Planchef (Genopslag)

Det er vigtigt, at du har en god faglig indsigt og forstår de bærende principper for byplanlægning og byggesagsbehandling. – See more at: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1393&ProjectId=143750&MediaId=5#sthash.g0ZSbYLy.dpuf

Juridisk konsulent /specialkonsulent

Vi søger en juridisk konsulent/specialkonsulent til en fuldtidsstilling ved Center for Byråd, Personale og Strategi. Din arbejdsplads vil være i Hobro
Skriv dig op til vores
GRATIS NYHEDSBREV
hver uge gør vi et par artikler gratis
JA TAK
Kan afmeldes med et knaptryk
– men det tror vi ikke, du får lyst til