Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), vil evaluere kommunalreformen fra 2007 og stiller spørgsmålstegn ved, om nogle kommuner blev for store.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), vil evaluere kommunalreformen fra 2007 og stiller spørgsmålstegn ved, om nogle kommuner blev for store.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Roger Buch: Ja, reform har skadet nærdemokratiet

Regeringen vil evaluere kommunalreformen og spørger blandt andet, om reformen har skadet nærdemokratiet. I podcasten Vi nørder valg får du et klart svar fra vores ekspert, som også roser regeringen.

KV21

Af Bruno Ingemann | [email protected]

Regeringen vil evaluere kommunalreformen og blandt andet undersøge, om reformen fra 2007 har skadet nærdemokratiet.

I regeringens udspil 'Tættere på', som blev lanceret for nylig i forbindelse med meddelelsen om udflytning af et stort antal uddannelser, står der: "Evalueringen ser nærmere på udviklingen i borgernes nærhed til offentlige tilbud, lokaldemokrati og kvalitet i de kommunale velfærdsopgaver."

I podcasten Vi nørder valg denne uge, svarer kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie og Journalisthøjskole, DMJX, på spørgsmålet, om reformen har skadet nærdemokratiet: 
- Ja, det har den helt sikkert.

Han fortsætter med at rose regeringen for at tage initiativ til at evaluere kommunalreformen.

-Det er på tide. Vi har slet ikke fået evalueret kommunalreformen i modsætning til for eksempel Norge, hvor man også er  igang med at lægge kommuner sammen og har bevilget 50 mio. kr. til følgeforskning, som skal se på, hvordan det går.

Du kan høre meget mere om kommunalreformen og dens virkning på det nære demokrati i podcasten:

Podcast

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet