Byrådsmedlemmerne skal skabe billedet af en ønskværdig fremtid og dele billedet med ansatte og borgere i kommunen.
Byrådsmedlemmerne skal skabe billedet af en ønskværdig fremtid og dele billedet med ansatte og borgere i kommunen.
Foto: Illustration: Dan Mitchell, Ikon Images, Ritzau Scanpix

Politikere skal lede med vision

Visionsledelse er et af tre ledelsesværktøjer, som professor Lotte Bøgh Andersen anbefaler til kommunalpolitikere. De skal skabe billedet af kommunens fremtid.

podcast

Af Bruno Ingemann | [email protected]

Et af tre ledelsesværktøjer for kommunalpolitikere er visionsledelse, fortæller professor Lotte Bøgh Andersen i den anden af fire udsendelser om det kommunalpolitiske lederskab.

- En vision er vores billede af en ønskværdig fremtid, og det første, politikerne skal gøre, er at gøre visionen tydelig. Derefter skal de dele visionen med ansatte og borgere, og som det tredje skal de stå fast og blive ved med at arbejde i retning af visionen, siger hun.

Sammen med professor Ulrik Kjær, Syddansk Universitet, har Lotte Bøgh netop udgivet bogen "Kommunalpolitisk Lederskab", og i forordet skriver formanden for KL, Jacob Bundsgaard (S): "Kommunerne opgaver spænder bredt som aldrig før. Kompleksiteten i opgaveløsningen stiger. Samtidig forventer borgere, lokalsamfund og virksomheder at blive taget med på råd og på nye måder. Globale strømninger trækker tråde lokalt, og intet tyder på, at pengene bliver flere. Derfor har det kommunalpolitiske lederskab heller aldrig været vigtigere."

I de fire udsendelser om det kommunalpolitiske lederskab, giver Lotte Bøgh Andersen en række konkrete råd til de politikere, der til efteråret bliver valgt ind i landets byråd.

Podcast

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet