Kommunalpolitikere skal respektere politiske modstandere og enes om en fælles retning for kommunen, lyder budskabet fra professor i offentlig ledelse Lotte Bøgh Andersen.
Kommunalpolitikere skal respektere politiske modstandere og enes om en fælles retning for kommunen, lyder budskabet fra professor i offentlig ledelse Lotte Bøgh Andersen.
Foto: L Ancheles, Johner, Ritzau Scanpix

Podcast: Politikere skal enes

Hvis ikke byrådets medlemmer kan enes om en fælles retning, kan det føre til en slingrekurs, hvor medarbejderne går først i den ene retning, så i den anden.

KV21

Af Bruno Ingemann | [email protected]

- Hvis politikerne ikke får dannet en fælles retning, kan byrådets ledelse af resten af kommunen blive en meget utydelig retningsgiven eller en slingrekurs.

Sådan siger Lotte Bøgh Andersen i det sidste af fire afsnit om kommunalpolitisk lederskab i podcasten Vi nørder valg.

Hun har tidligere beskrevet, hvordan visisonsledelse og positiv feedback er vigtige værktøjer for kommunalpolitikerne, og nu føjer hun konsensusskabelse til værktøjskassen.

- Det handler om, at man lytter til alle, har respekt for alle og også tør træffe en beslutning om, at vi går med de her prioriteringer, så ansatte ledere og medarbejdere har en klar og tydelig retning at arbejde ud fra, siger Lotte Bøgh Andersen.

Sammen med professor Ulrik Kjær, Syddansk Universitet, har Lotte Bøgh netop udgivet bogen 'Kommunalpolitisk Lederskab', og i forordet skriver formanden for KL, Jacob Bundsgaard (S): "Kommunerne opgaver spænder bredt som aldrig før. Kompleksiteten i opgaveløsningen stiger. Samtidig forventer borgere, lokalsamfund og virksomheder at blive taget med på råd og på nye måder. Globale strømninger trækker tråde lokalt, og intet tyder på, at pengene bliver flere. Derfor har det kommunalpolitiske lederskab heller aldrig været vigtigere."

I de fire udsendelser om det kommunalpolitiske lederskab, giver Lotte Bøgh Andersen en række konkrete råd til de politikere, der til efteråret bliver valgt ind i landets byråd.

Podcast

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet