Er der to der står sammen. Venstre viser flaget i Kolding ved at lægge sit sommergruppemøde i byen, som Eva Kjer Hansen gerne vil være borgmester i.
Er der to der står sammen. Venstre viser flaget i Kolding ved at lægge sit sommergruppemøde i byen, som Eva Kjer Hansen gerne vil være borgmester i.
Foto: Claus Bjørn Larsen, Ritzau Scanpix

Kampen om Kolding

Venstre holder sommergruppemøde for folketingsgruppen i Kolding. I podcasten Vi nørder valg vurderer Ulrik Kjær, at det skal ses som et startskud på kommunalvalgkampen og støtte til Eva Kjer Hansen.

KV21

Af Bruno Ingemann | [email protected]

I Kolding er der lagt op til noget af det tætteste vi i den kommunale valgkamp kommer på et "præsidentvalg", når Eva Kjer Hansen (V) og Villy Søvndal (SF) rækker ud efter borgmesterkæden, der bliver ledig, når Jørn Pedersen (V) snart tager den af.

Og Venstre går øjensynligt all-in på at beholde borgmesterkæden. Det vurderer Ulrik Kjær i podcasten Vi nørder valg, hvor han peger på betydningen af, at partiet har placeret sit sommergruppemøde for folketingsgruppen i Kolding og sender kendte politikere rundt i byen og omegnen på besøg forskellige steder for at vise flaget.

- Jeg ser det her som et ret markant indslag af, at der bliver hjulpet til fra landspolitikernes side i en kommunal valgkamp, siger Ulrik Kjær.

Han fortæller også, at tal fra KV17 viser, at to spidskandidater i kamp om borgmesterposten nok kan trække en del opmærksomhed, men langt fra alle stemmerne. I gennemsnit fik de to spidskandidater tilsammen under 24 pct. af stemmerne ved det seneste valg.

Hør meget mere om Kampen om Kolding i podcasten:

Opdateret 16/8, Jørgen er rettet til Jørn. Vi beklager fejlen.

Podcast

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet