Ældre får en hovedrolle i den kommunale valgkamp efter sommerferien, lyder forudsigelsen i podcasten Vi nørder valg.
Ældre får en hovedrolle i den kommunale valgkamp efter sommerferien, lyder forudsigelsen i podcasten Vi nørder valg.
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

Ældre bliver valgkampens vigtigste emne

Udgifterne til ældreservice vokser og vokser i takt med, at gruppen af ældre øges med 20.000 årligt. Derfor får ældre en hovedrolle i efterårets valgkamp, lyder det i Vi nørder valg.

KV21

Af Bruno Ingemann | [email protected]

Ældre bliver topscoren som emne i den kommunale valgkamp efter sommerferien. Det garanterer Roger Buch i podcasten Vi nørder valg, som for tredje gang gør midtvejsstatus på valgkampen indtil nu og kigger lidt frem mod de kommende måneder.

Ældres andel af befolkningen er de senere år vokset til over en million, og udgifterne til den voksende ældrebefolkning er ikke til at komme udenom for politikerne, der vil vælges, når der skal stemmes 16. november.

Lige efter følger forventeligt gamle travere som skoler og daginstitutioner.

Ulrik Kjær slår fast, at partierne allerede har planer for, hvilke emner de vil slå på, og han forventer en ketchup-effekt lige efter sommerferien, fordi partierne endnu ikke for alvor har taget hul på valgkampen.

Men måske spiller det ikke den store rolle, hvilke emner partierne ønsker at bringe i spil. Kasper Møller Hansen forklarer, at undersøgelser efter tidligere kommunalvalg har afsløret, at vælgerne tilsyneladende er ligeglade:

- Når man spørger vælgerne, hvilke temaer der var de dominerende, så svarer 25-30 pct., at det har de ikke nogen anelse om. Så politikerne har en større opgave med at fortælle vælgerne, hvad der er vigtigt lokalt, siger han.

Podcast

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet