Organisation & ledelse

Kampen mod bøvlet i det offentlige.

Ønsket om afbureaukratisering opfyldes ikke ved et blindt angreb på alle regler.

21. juni 2017 | Af Niels Ejersbo

Frivillighed - Samskabelse eller spareøvelse? DK-Medier-teltet, fredag.

Driver kommunerne rovdrift på de frivillige?

Kommunerne vil have flere frivillige til at løse opgaver for sig. Men plejepersonalet er bange for at sidde tilbage med de sure opgaver.

21. juni 2017 | Af Anders Kjøller

lokalforeninger

Den grønne platform: Medlemmerne strømmer til Alternativet

Alternativet har skabt en bevægelse, der på to år har gjort dem til det fjerdestørste parti målt på medlemstal. I de lokale foreninger eksperimenterer man med politiske laboratorier og borgerinddragelse, men der er også brug for ledelse og hierarki, vurderer ekspert. 

21. juni 2017 | Af Anders Kjøller

Ledelse, der trænger igennem – et spørgsmål om ledelsesspænd?

”Hvis ledelse lykkes via en tæt relation mellem lederen og den enkelte medarbejder, kan en leder næppe lykkes med ledelse af et stort antal medarbejdere. Tiden per medarbejder falder nemlig hurtigt, når ledelsesspændet øges, og det forringer lederens mulighed for at interagere med medarbejderne.”

11. juni 2017 | Af Lotte Bøgh Andersen

Kommuner, vi skal sætte barren lidt højere

”Man kan jo være polemisk og konstatere, at kun 19 kommuner ønsker at få ryddet ud i meningsløse regler. Men det kan jeg simpelthen ikke tro er tilfældet.”

11. juni 2017 | Af Villum Christensen

Problemknuserne

Simple greb har mast sygefraværet ned

Problem: Medarbejderne i Vallensbæk Kommune var blandt de mest syge i landet. Løsning: Politisk opmærksomhed og benhårdt fokus på kommunikation mellem ledere og medarbejdere har nedbragt sygefraværet markant på få år.

28. maj 2017 | Af Jens Holm

køn & udvalg

”Hvorfor er alle kællingerne kommet i mit udvalg?”

Da Helle Vibeke Lunderød startede i kommunalpolitik for 24 år siden, var flere udvalg lukkede mandeklubber. I dag får mandlige og kvindelige politikere i lige høj grad deres udvalgsønsker opfyldt, men kønsbalancen er stadigvæk skæv.

21. maj 2017 | Af Anders Kjøller 1

Gå nye – mere praktiske veje – i lederudviklingen

“Ingen kan vel forestille sig en kirurg, der kun har lært om kirurgi og anatomi fra bøger og foredrag, set film om kirurgiske operationer, og ikke selv har øvet sig, været i mesterlære hos erfarne kirurger og lært håndværket i praksis? Nej, vel. Træning, mesterlære og øvelser er på samme måde vigtige dele af et lederudviklingsprogram.”

21. maj 2017 | Af Annemette Digmann

Juridisk rådgiver og forhandler til IDA

Vil du være med til at udvikle og sikre IDAs medlemmers rammer og ansættelsesvilkår?

Dygtig og ambitiøs tilbudskonsulent

Brænder du for at beskæftige dig med rådgivning af virksomheder, og har du lyst til at arbejde med forretningsrådgivning, er stillingen som Business Development Consultant måske noget for dig

Kompetent chef for Sundhed, Pleje & Omsorg

Du får en central plads i indsatsen for sundhedsfremme, forebyggelse, pleje og omsorg, behandling og rehabilitering. Afsættet er en stærk vision, der skal styrke livsmod, ressourcer og nye muligheder

Bosætningskonsulent

Vi skal bruge en ny kollega, der kan være med til at skrive og derefter drive Vordingborg Kommunes bosætningsstrategi.

Skarp økonomikonsulent

Er du den skarpe økonomikonsulent, der kan understøtte det gode budget- og regnskabsarbejde? … så har vi en spændende stilling til dig, hvor du vil spille en vigtig rolle i udviklingen af økonomistyringen af området for pleje og visitation

Afdelingsleder til en datadreven Økonomistab

Vi søger en afdelingsleder til en ny afdeling, Budget & Data, som etableres ved at ændre på Økonomistabens nuværende interne organisation

Byg & Miljøchef

Afdelingschef til Byg og Miljø

Centerchef til Center for Sundhed og Velfærd

Har du visioner for fremtidens sundhed og pleje? Er du en erfaren chef, der kan vise vejen, omsætte strategi til praksis og understøtte samarbejde på tværs?