Økonomi

Investeringsmodeller kræver forsigtighed og eftertanke

Rammestyringen har gennem de seneste årtier udviklet sig til en succes, som sikrer en stærk styring i langt de fleste offentlige organisationer i Danmark. Værktøjet bliver brugt på alle niveauer. Staten styrer kommunernes samlede serviceudgifter med en … Læs mere

21. juni 2017 | Af Hans Nikolaisen
DF's kommunalordfører Susanne Eilersen løfter sløret for, at partiet vil kræve markante ændringer i udligningen til fordel for kommunerne udenfor de store byer.

opgør

DF kræver markant ændret udligning til fordel for landkommuner

Dansk Folkeparti møder i starten af 2018 op til forhandlingerne om en udligningsreform med et krav om, at bykommunerne skal aflevere flere penge til land­kommunerne for at sikre en mere ensartet kommunal service i Danmark.

11. juni 2017 | Af Arne Ullum

privatisering

Her er privatiseringens mestre, højdespringerne og en bundskraber

Den borgerlige regering vil konkurrenceudsætte, men en S-ledet kommune ligger i front, og en konservativ ledet kommune skraber bunden. ”Jeg er ikke sat i verden for at gøre regeringen glad,” lyder det fra K-borgmester.

11. juni 2017 | Af Jens Holm

Danmark er på vej mod historisk lav vækst i offentligt forbrug

Den offentlige sektor er på vej mod historisk lav vækst i 2018. Med en vækst på bare 500 millioner kroner i kommunerne og 610 millioner kroner for regionerne har finansminister Kristian Jensen (V) lukket to tredjedele af de offentlige forbrugsbudgetter … Læs mere

11. juni 2017 | Af Arne Ullum
I hovedstadsudligningen bliver mere end fem milliarder kroner omfordelt fra især de rige kommuner i Nordsjælland til København og omegnskommunerne. Kommunalordfører Carl Holst ønsker ændringer: - Jeg mener, at pengene i fremtiden bør fordeles retfærdigt i forhold til kommunernes udgifter på det sociale område, siger han til Avisen Danmark.

Udligning

V: Der skal rettes op på den skæve fordeling mellem kommunerne

Danmark trækkes skævt af den nuværende fordeling af penge mellem kommunerne, og det skal der rettes op på, siger Venstres kommunalordfører Carl Holst. Hans parti vil ændre hovedstadsudligningen.

29. maj 2017 | Af Redaktionen
Direktøren for Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen, kalder et forslag om at lade kommuner betale over 20 procent af prisen på nye almene lejeboliger for “vanvittigt.”

Dyrt

Regeringen vil mere end fordoble kommuners betaling til byggeri af almene boliger

Kommunerne skal i fremtiden betale over 20 procent af prisen på nye almene lejeboliger, lyder et forslag. Det vil udløse totalt byggestop, advarer Danmarks Almene Boliger.

28. maj 2017 | Af Arne Ullum

Skattely

Leverandør: Sådan undgik vi at betale selskabsskat i 35 år

Dansk lovgivning har gjort det muligt for Q8 at undgå at betale selskabsskat i flere årtier.

21. maj 2017 | Af Jens Holm

rundspørge

Borgmestre kræver ret til at fravælge leverandører i skattely

Borgmestre kritiserer Folketinget for at nøle med løsninger, der kan sikre, at kommunerne ikke giver penge direkte til virksomheder, som sender pengene ud af landet i skattely.

30. april 2017 | Af Jens Holm

Juridisk rådgiver og forhandler til IDA

Vil du være med til at udvikle og sikre IDAs medlemmers rammer og ansættelsesvilkår?

Dygtig og ambitiøs tilbudskonsulent

Brænder du for at beskæftige dig med rådgivning af virksomheder, og har du lyst til at arbejde med forretningsrådgivning, er stillingen som Business Development Consultant måske noget for dig

Kompetent chef for Sundhed, Pleje & Omsorg

Du får en central plads i indsatsen for sundhedsfremme, forebyggelse, pleje og omsorg, behandling og rehabilitering. Afsættet er en stærk vision, der skal styrke livsmod, ressourcer og nye muligheder

Bosætningskonsulent

Vi skal bruge en ny kollega, der kan være med til at skrive og derefter drive Vordingborg Kommunes bosætningsstrategi.

Skarp økonomikonsulent

Er du den skarpe økonomikonsulent, der kan understøtte det gode budget- og regnskabsarbejde? … så har vi en spændende stilling til dig, hvor du vil spille en vigtig rolle i udviklingen af økonomistyringen af området for pleje og visitation

Afdelingsleder til en datadreven Økonomistab

Vi søger en afdelingsleder til en ny afdeling, Budget & Data, som etableres ved at ændre på Økonomistabens nuværende interne organisation

Byg & Miljøchef

Afdelingschef til Byg og Miljø

Centerchef til Center for Sundhed og Velfærd

Har du visioner for fremtidens sundhed og pleje? Er du en erfaren chef, der kan vise vejen, omsætte strategi til praksis og understøtte samarbejde på tværs?