Integration

Faniel Desbele Kansay er rejst igennem fem lande i Afrika og Europa, før han kom til Danmark. I Eritrea er der intet arbejde udenfor militæret.

Ufleksibelt

Unge flygtninge har svært ved at få taget hul på livet

Roskilde Kommune har forsøgt at inddrage unge uledsagede flygtninge i diskussionen om, hvordan man bedst sikrer integrationen i de første år. Konklusion: kommunale systemer forsinker processen.

11. juni 2017 | Af Anders Kjøller
Om et par år håber Teame Tesfamichael Weld, at han kan begynde på at uddanne sig til elektriker, så han kan få et rigtigt arbejde.

Stilstand

Mødet med kommunen: Alting tager lang tid i Danmark

Faniel, Teame og Milion kom til Danmark som mindreårige flygtninge uden deres familie. De drømmer om for alvor at få taget hul på deres tilværelse i Danmark, men mødet med det kommunale system kan føles som at løbe panden mod en mur.

11. juni 2017 | Af Anders Kjøller

Vil du være med i et integrationsprojekt?

Eller vil du måske hellere bare dyrke sport på lige fod med alle andre?

17. april 2017 | Af Carl Christian Ebbesen

eksil

”I Danmark er det normalt at gå til psykolog, men i Syrien er det kun for de meget sindssyge”

Mange flygtninge går i årevis uden at tale om traumer eller psykiske problemer. I Holbæk har Khaial og Zeyneb fundet et trygt rum i netvæ­rk­s­programmet MindSpring.

16. april 2017 | Af Anders Kjøller

Undersøgelse

Kommuner vender det blinde øje til traumatiserede flygtninge

Integrationen går i stå for flygtninge med traumer, men kommunerne gør ikke nok for at opspore dem, der har brug for hjælp. Tre ud af fire kommuner vurderer, at deres egen indsats er utilstrækkelig.

16. april 2017 | Af Anders Kjøller

”Her er vi frie til at tale om sygdomme og skavanker – og til at bagtale vores mænd”

I Gladsaxe har minoritets-kvinder et trygt rum til at træne, hvor de kan smide tørklædet og skabe sig et netværk – også med danske motionister. Sundheds-formidling på flere sprog giver mening, men vi skal ikke lave paralleltilbud, lyder erfaringerne.

5. marts 2017 | Af Anders Kjøller

sundhed

Sundhed på tyrkisk, arabisk og somali – flere kommuner laver særlige indsatser

Fronterne bliver trukket skarpt op, hver gang kvindesvømning bliver debatteret, men sundhedsindsatser for minoriteter er en del af hverdagen i de fleste kommuner.

5. marts 2017 | Af Anders Kjøller

Fællesskaber integrerer unge flygtninge

”Unge skal fra starten i deres integrationsforløb kunne se en mulig fremtid i landet – ellers er risikoen for, at de bliver ensomme og frustrerede, desto meget større.”

26. februar 2017 | Af Aja Heinze
»

Juridisk rådgiver og forhandler til IDA

Vil du være med til at udvikle og sikre IDAs medlemmers rammer og ansættelsesvilkår?

Dygtig og ambitiøs tilbudskonsulent

Brænder du for at beskæftige dig med rådgivning af virksomheder, og har du lyst til at arbejde med forretningsrådgivning, er stillingen som Business Development Consultant måske noget for dig

Kompetent chef for Sundhed, Pleje & Omsorg

Du får en central plads i indsatsen for sundhedsfremme, forebyggelse, pleje og omsorg, behandling og rehabilitering. Afsættet er en stærk vision, der skal styrke livsmod, ressourcer og nye muligheder

Bosætningskonsulent

Vi skal bruge en ny kollega, der kan være med til at skrive og derefter drive Vordingborg Kommunes bosætningsstrategi.

Skarp økonomikonsulent

Er du den skarpe økonomikonsulent, der kan understøtte det gode budget- og regnskabsarbejde? … så har vi en spændende stilling til dig, hvor du vil spille en vigtig rolle i udviklingen af økonomistyringen af området for pleje og visitation

Afdelingsleder til en datadreven Økonomistab

Vi søger en afdelingsleder til en ny afdeling, Budget & Data, som etableres ved at ændre på Økonomistabens nuværende interne organisation

Byg & Miljøchef

Afdelingschef til Byg og Miljø

Centerchef til Center for Sundhed og Velfærd

Har du visioner for fremtidens sundhed og pleje? Er du en erfaren chef, der kan vise vejen, omsætte strategi til praksis og understøtte samarbejde på tværs?