Innovation

Digitalisering kan skabe bæredygtige sundhedsløsninger

”Digitalisering er ikke én ting. Ikke en overgang, som bliver overstået. Digitalisering vil være en vedvarende forandring, fordi der konstant sker en eksponentiel forøgelse af de digitale teknologiers performance. Stadig bedre performance gør det muligt at løse stadig flere opgaver hurtigere og billigere.”

19. marts 2017 | Af Thomas Hammer-Jakobsen

Den teknologirevolutionære:

Borgerne får magten

De nye teknologier flytter magten fra det centrale niveau til den enkelte borger. Kommunerne kan få en helt ny rolle som bindeled – hvis de formår at ruske sig fri af gammel tænkning, siger projektchef Marianne Haahr fra fremtidstænketanken Sustainia.

19. marts 2017 | Af Susanne Sayers

Den digitale ekspert:

Giv borgerne frit valg

Tiden er løbet fra en udlicitering, hvor kommunen omhyggeligt beskriver alle krav og standarder og derefter giver én privat udbyder hele opgaven, siger professor og digital vismand Jan Damsgaard.

19. marts 2017 | Af Susanne Sayers

Ledelseseksperten:

Farvel til mistillids­kulturen

Politikerne skal lade være at forsøge at være inde i og at kontrollere alle detaljer. I stedet skal de udstikke klare retninger med klare rammer og slippe medarbejderne fri til at løse opgaven bedst muligt, siger ledelsesekspert i High Performance Institute Mikael Trolle.

19. marts 2017 | Af Susanne Sayers
Hvor vil du helst ligge med svangerskabsforgiftning i flere måneder? På hospitalet eller derhjemme med familien? Borgerne er ikke i tvivl, og Region Midtjyllands forsøgsordning skal nu udbredes.

Arbejdsfordeling

Hospitaler bliver for de få meget syge

Telemedicin, telesundhed, e-sundhed … betegnelserne er mange, men den digitale udvikling vil gøre hospitaler unødvendige for andre end de allermest syge. Til gengæld kan kommunerne få travlt.

5. marts 2017 | Af Susanne Sayers

Byggesten

Ekspert: Glem forkromede IT-systemer

Hvis det offentlige skal udnytte mulighederne i telemedicin og få udviklet de rigtige løsninger, skal de glemme alt om store IT-systemer, siger professor Morten Kyng fra Alexandra Instituttet.

5. marts 2017 | Af Susanne Sayers
Kommunen ‘nudger’ borgerne til at følge fodsporene til skraldespanden. Men nudging er ikke altid kun 'et kærligt puf'. Forvent, at de registre, der findes om dig, vil blive brugt på måder, der handler om at få dig til at gøre som staten vil, skriver Anders Kjærulff

‘Nudge, Nudge, Wink, Wink?’

“Forvent massiv registrering. Eller rettere: Forvent, at de registre, der allerede er om dig, vil blive brugt på helt nye måder – måder, der handler om at få dig til at gøre, som staten vil.”

26. februar 2017 | Af Anders Kjærulff
Sådan kan arbejdet i et af Gentofte Kommunes såkaldte opgaveudvalg se ud. Gentofte har siden august 2015 afsluttet 13 opgaveudvalg og er ved at starte 10 nye op.

Innovation

”Samskabelse har ændret den måde vi udvikler politik på i Gentofte”

En skatehal, som de unge ikke var interesserede i, blev startskuddet til, at Gentofte Kommune nu inddrager borgere i politikudviklingen. En ny national bevægelse for samskabelse skal få flere kommuner og staten til at følge efter.

12. februar 2017 | Af Frederik Buhl Kristensen 2

Børnecenterchef

Vi søger en chef, der evner at indgå i den konstruktive, værdiskabende og forventningsafstemmende dialog med politikere, direktion, centerchefkolleger, borgere, virksomheder og ikke mindst centrets ledere og medarbejdere.

Skolecenterchef

Vi søger en chef, der evner at indgå i den konstruktive, værdiskabende og forventningsafstemmende dialog med politikere, direktion, centerchefkolleger, borgere, virksomheder, faglige organisationer og ikke mindst centrets ledere og medarbejdere.

Kommunikationschef

Kan du sætte retning for kommunikationen i en kommune med 61.000 borgere og 5.000 ansatte? Er du en inspirerende leder, der tænker strategisk og tør udfordre? Forstår du at navigere i en politisk styret organisation? Har du næse for de gode historier – og kan du få Guldborgsund Kommune på landkortet? Så er du måske ... Læs mere

Analysemedarbejder til Administration og ledelse

Brænder du for at udvikle og drive analysearbejde i samspil med både ledelse og medarbejdere?

Afdelingsleder til børne- og ungetilbud

Brænder du for at gøre en forskel, og kan du konsolidere og videreudvikle et unikt tilbud for børn og unge med alvorlige synsnedsættelser i tæt samspil med dedikerede og dygtige medarbejdere? Så skal du søge stillingen som afdelingsleder på Synscenter Refsnæs

Direktør med potentiale til kommune med ambitioner

Du bliver en central skikkelse i de kommende års seje træk for den fortsatte udvikling på vitale velfærdsområder i en ambitiøs vækstkommune

Direktør til Børnenes Hovedstad

Kan du bygge en by i børnehøjde?

To direktører

To direktører søges til en kommune med en ambitiøs dagsorden med store strategiske satsninger.

Planchef (Genopslag)

Det er vigtigt, at du har en god faglig indsigt og forstår de bærende principper for byplanlægning og byggesagsbehandling. – See more at: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1393&ProjectId=143750&MediaId=5#sthash.g0ZSbYLy.dpuf

Juridisk konsulent /specialkonsulent

Vi søger en juridisk konsulent/specialkonsulent til en fuldtidsstilling ved Center for Byråd, Personale og Strategi. Din arbejdsplads vil være i Hobro
Skriv dig op til vores
GRATIS NYHEDSBREV
hver uge gør vi et par artikler gratis
JA TAK
Kan afmeldes med et knaptryk
– men det tror vi ikke, du får lyst til