Politik fra rødderne

Af Orla Østerby
 | 
Kommunalordfører, landdistrikts- og ø-ordfører, Det Konservative Folkeparti
Yngre praktiserende læger som Gitte Vincents, der her tilser Else Boesen på 76, er det ved at være småt med. Især i nogle områder af landet bliver der længere mellem lægerne. Den udvikling må bremses nu, mener Orla Østerby.
Yngre praktiserende læger som Gitte Vincents, der her tilser Else Boesen på 76, er det ved at være småt med. Især i nogle områder af landet bliver der længere mellem lægerne. Den udvikling må bremses nu, mener Orla Østerby.
Foto: Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix

Uret tikker: Brug for flere læger nu

Manglen på praktiserende læger rammer særlig hårdt i nogle områder af landet og kræver politisk handling nu, skriver Orla Østerby (K).

Hvis én udvikling i sundhedsvæsenet bekymrer mig særligt meget, er det vores massive og fortsat stigende mangel på læger. Tænk sig, at flere end 200.000 danskere om få måneder vil stå uden egen praktiserende læge.

200.000! Et foruroligende tal, som kun vil fortsætte sin himmelflugt i årene, der kommer. Sådan en prognose kalder på handling fra Christiansborg. 

Derfor vil Det Konservative Folkeparti uddanne det antal praktiserende læger, som er nødvendigt for, at alle danskere kan blive tilknyttet én fast. Med vores forslag vil optaget på uddannelsen i almen medicin blive øget med 100 ekstra studerende om året frem mod 2027. Det vil give 1.500 flere læger og dermed sikre, at alle får en fast praktiserende læge. 

Syv ud af ti tager ingen nye patienter
For noget skal der gøres. I dag har 70 pct. af landets praksisser lukket for nye patienter, og mange læger står foran at skulle pensioneres. Gennemsnitsalderen for en praktiserende læge er over 60 år i hele 58 postnumre.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Land & by

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57