Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Skal du like luskebuksene på Borgen?

Debat/ Skal du like luskebuksene på Borgen?

18. apr. 2015
Anders Kjærulff
ANDERS KJÆRULFF
TEKNOLOGIKRITIKER, ETIKHACKER OG JOURNALIST,
AFLYTTET.DK
Email
”Hvis partierne først ved, hvad du går op i, kan de henvende sig direkte til dig som en ny ven, der siger: Jeg forstår dig. Stem på mig. Vi mener det samme. Det er Big Data. Big Data er angivelig fremtiden. Big Data er data om borgere, der samles sammen, uden man behøver at spørge først.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

2011 var der folketingsvalg. Og hos Det Radikale Venstre ville de gerne have så mange stemmer som muligt, og derfor vendte de sig mod internettet og sørgede for, at der kom en cookie på din computer, hvis din mus så meget som strejfede en af deres bannerannoncer. Cookien er et lillebitte stykke kode, der kan følges, når din browser render rundt på nettet, og den sagde ikke noget om, at den var der; den sad bare lige så stille dér, mens kampagnekontoret kunne se, hvor den og din browser ellers tog hen og, ud fra det sende nye bannere og lokale kandidater til din webbrowser.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.