Jesper Frost Rasmussen (V) er ny borgmester i Esbjerg.
Jesper Frost Rasmussen (V) er ny borgmester i Esbjerg.
Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Foto.

"Jeg er bedre til at styre mit temperament"

Esbjergs nye borgmester glæder sig til at nøjes med et job, når han fra nytår tager over efter partifællen Søtrup.

Vagtskifte

Af Anni Kristensen | [email protected]

Borgerne i Esbjerg vil ikke mærke den store forskel, når Venstres Jesper Frost Rasmussen fra nytår overtager jobbet som borgmester fra sin partifælle Johnny Søtrup, der har siddet på posten i 24 år. Det er i hvert fald Jesper Frost Rasmussens egen vurdering.

- Grundlæggende vil jeg føre den samme kurs, som går ud på at skabe vækst og udvikling. Borgerne vil ikke opleve en anderledes stil. Men mine kolleger kommer til at mærke, at jeg er bedre til at styre mit temperament, og at jeg har en mere involverende stil, siger han til kommunen.dk.

Jesper Frost Rasmussen erkender, at det bliver noget af en opgave at følge i hans populære fodgængers spor. Med en tilbagegang på fire mandater til Venstre lykkedes det kun lige præcis at bevare borgmesterposten hos partiet.

- Vi vidste godt, at det ville være vanskeligt, når en så stor stemmesluger ikke var med mere, men resultatet er dårligere, end vi havde håbet på, siger han og pointerer, at nogle af stemmerne blev fordelt til andre borgerlige partier.

Måtte afgive formandsposter

Med et flertal på 16-15 i blåt favør krævede det nogle timers forhandlinger, før konstitueringen var forhandlet på plads efter kl. 2 i nat. Undervejs forhandlede også Socialdemokratiet med DF, Borgerlisten og Konservative, før de tre små grupper slog til, da Venstre tilbød dem hver sin udvalgsformandspost. Det betyder, at Venstre ikke får andre formandsposter end borgmesterposten. En betingelse fra Borgerlisten var desuden, at lokalplanen for et omstridt boligbyggeri på Museumspladsen først bliver behandlet i det nye byråd efter nytår. 

- Det holdt jo hårdt. Vi var mange parter, som skulle snakke os ind på hinanden for at lave en fælles aftale, som rækker fire år frem, siger Jesper Frost Rasmussen.

Han ser frem til at slippe sit nuværende job som adm. direktør i DIN Forsyning, når han fra nytår bliver borgmester. Kombinationen af direktørjobbet, posten som viceborgmester og valgkamp har nemlig betydet, at han har haft rigeligt at se til det sidste års tid.

- Jeg ser frem til at nøjes med at have ét job, selv om jeg godt er klar over, at det er et 24-7-job, siger han til kommunen.dk.

 

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet