Ikke forpligtet til at imødekomme anmodningen skriver Danva i toppen af sin vejledning til, hvordan medlemmerne i brancheorganisationen kan besvare anmodninger om aktindsigt fra kommunen.dk. Miljø- og Fødevareklagenævnet har dog underkendt denne vurdering i omkring 10 afgørelser. Foto: Skærm-foto via Danva.
"Ikke forpligtet til at imødekomme anmodningen" skriver Danva i toppen af sin vejledning til, hvordan medlemmerne i brancheorganisationen kan besvare anmodninger om aktindsigt fra kommunen.dk. Miljø- og Fødevareklagenævnet har dog underkendt denne vurdering i omkring 10 afgørelser. Foto: Skærm-foto via Danva.

Interesseorganisation hjalp vandselskaber med mørklægning af ulovlige millionindkøb

Kommunalt ejede vandselskaber har fået hjælp til at hemmeligholde oplysninger om indkøb og udbud af vandsektorens interesse­organisation, Danva. 'Skræmmende,' siger ekspert, der mener, at lukketheden skaber mistillid til vandsektoren.

 ulovlige indkøb

Af Tobias Hansen Bødker og Jens Holm | [email protected], [email protected]

En af den danske forsyningssektors mest magtfulde interesseorganisationer har i mere end et halvt år – og i strid med offentlighedsreglerne - aktivt hjulpet en lang række kommunalt ejede vandselskaber med at hemmeligholde store million-kontrakter og oplysninger om udbud af kontrakterne.

Det vurderer landets -førende offentlighedsekspert, forskningschef emeritus ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Oluf Jørgensen, på baggrund af en række dokumenter og mails, som kommunen.dk har modtaget fra selskaberne.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Indkøb

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57