Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Hjemløshed: et samfundsanliggende

Debat/ Hjemløshed: et samfundsanliggende

12. feb. 2017
Preben Brandt
PREBEN BRANDT
DR.MED. OG PSYKIATER
PROJEKT UDENFOR
Email

Preben Brandt er stifter af projekt UDENFOR, forfatter og en af Danmarks førende eksperter i hjemløse.

”Hvis kommunerne tog, eller fik pålagt, hele ansvaret for deres borgere, også dem, der er hjemløse, og altså selv bar hele udgiften til herbergerne, kunne det utvivlsomt inspirere dem til at arbejde hurtigere med at hjælpe den hjemløse til en bolig …”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I langt de fleste kommuner kan hjemløshed umiddelbart synes at være et forhold af meget begrænset betydning. Men deri tager man fejl. For selvom man kan slå op i de opgørelser over antallet af hjemløse, som SFI hvert andet år udgiver, og se, at ens kommune kun har nogle få borgere, der er hjemløse, er det ikke viden nok om hjemløshedens væsen til at dømme sagen til at være uden politisk og faglig interesse. At antallet af hjemløse er lille i kvantitet, er ikke ensbetydende med, at det ikke kan spille en større rolle i andre sammenhænge, som det er værd - eller skal jeg skrive nødvendigt - at beskæftige sig socialpolitisk med.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.