Kommunen.dk
MENU
Sussi Handberg fra Rebild er et eksempel på en ildsjæl, der har løftet den grønne omstilling lokalt.
Sussi Handberg fra Rebild er et eksempel på en ildsjæl, der har løftet den grønne omstilling lokalt.
Foto: Thomas Yde, Ritzau Scanpix

Debat/ Frøene til grøn omstilling skal sås i nærmiljøet

Debat/ Frøene til grøn omstilling skal sås i nærmiljøet

23. dec. 2020
Mikael Bellers Madsen
MIKAEL BELLERS MADSEN
PROJEKTLEDER
DANMARKS GRØNNE TÆNKETANK CONCITO
Email
Rune Baastrup
RUNE BAASTRUP
DIREKTØR
HUSET DELTAGERDANMARK
Email
CONCITO og DeltagerDanmark opfordrer kommunerne til at finde og bakke op om miljøbevidste ildsjæles borgerdrevne initiativer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Vi har travlt. Inden for få år skal Danmark næsten firedoble sin hastighed i den grønne omstilling ift. perioden siden 1990, hvis vi skal leve op til målsætningen om at reducere drivhusgasudledningen med 70 procent inden 2030 og blive CO2 neutrale i 2050. Vi står altså overfor at skulle accelerere den grønne omstilling kraftigt. Ikke mindst på grund af stort folkeligt pres er regering og lokale myndigheder, herunder kommunerne, nu pålagt en bunden opgave. Det betyder blandt andet, at kommuner skal fremlægge troværdige og lokalt tilpassede klimaplaner, der kan bidrage til at sikre, at Danmarks nationale og internationale forpligtelser overholdes. Opgaven med at udforme en ambitiøs og effektiv omstilling bliver ikke nem. Den kommer til at indebære svære afvejninger og valg.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.