Skivelisten stillede med 31 kandidater og fik valgt to.
Skivelisten stillede med 31 kandidater og fik valgt to.

Dømt ude – fik næsten hver tiende stemme

Skivelisten med tidligere borgmester Per B. Jeppesen blev båret ind i byrådet. Nu vil listen skabe vækst i hovedbyen.

comeback

Af Claus G. Theilgaard | [email protected]

- Det er ikke så ringe!

Per B. Jeppesen, tidligere borgmester i Skive og socialdemokratisk stemmesluger, er overordentlig tilfreds efter tirsdagens valg, hvor han med den nystiftede Skivelisten opnåede to mandater i byrådet eller 8,8 pct. af stemmerne.

Resultatet er bemærkelsesværdigt. Per B. Jeppesen forlod politik i 2011. Det skete i forbindelse med en dom for bedrageri på et halvt års betinget fængsel.  En bagage, der fik KL-bladet Danske Kommuner til at dømme Skivelisten som værende helt uden chancer.

Enhver reporter med bare den mindste indsigt i kommunal politik, vil vide, at der er noget, der hedder borgmestereffekten. Effekten holder i mange år. Også for tidligere borgmestre med en betinget dom for bedrageri. Derfor var det også indlysende, at Per B. Jeppesen og Skivelisten ville få et godt valg.

Men Listens program har også betydning, siger Per B. Jeppesen.

- Vi har konstateret en stigende utilfredshed med, at udviklingen gik forbi hovedbyen (Skive red.). Nok er nok. Nu skal hovedbyen også udvikles, siger Per B. Jeppesen og henviser til, at Skive har mistet 1.600 indbyggere i en periode, hvor der fremgang i befolkningen hos naboerne i  Viborg, Herning og Holstebro.

Skivelisten ønsker bl.a. oprettet et udviklingsselskab, der kan skabe vækst.

- Vi ved også fra Real Dania, at den bedste måde at skabe vækst i yderkommunerne er at gå efter vækst i hovedbyen.

Skivelisten satsede på at blive tungen på vægtskålen, så de havde direkte adgang til at fremme hovedbyen. Det lykkedes ikke.

- Men vi kan se, at andre partier har taget vores tanker til sig og nu også vil satse på Skive.

Hvordan er det at komme tilbage i politik?

- Det har været en blandet fornøjelse. Jeg har jo en balast i rygsækken, så jeg er ekstra meget ydmyg over, at det er lykkedes at få to mandater.

 

 

 

 

 

 

 

 

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet